Унікальний аванґардний проєкт від NeoQuartet

04.10.2019
Опис

Серія з трьох концертів NeoQuartet в Україні відбудеться між 16 і 20 жовтня 2019 року. Колектив виступить у Києві, Тернополі і Львові, презентуючи унікальний аванґардний проєкт Neo Electric Quartet. Його стрижнем  стане концерт у Львові під час 25. Міжнародного фестивалю сучасної музики “Контрасти”, організованого Львівською національною філармонією, яка також є головним партнером проєкту.

Neo Electric Quartet – це унікальний на світовому рівні проєкт ґданського струнного квартету NeoQuartet, прем’єра якого відбулася в 2017 році. Четверо чудових інструменталістів, що спеціалізуються на виконанні сучасної музики, відкривають невідомий світ звучань електричного струнного квартету з використанням найновіших технологічних здобутків. Синтезоване звучання класичного інструментального складу у комп’ютерній обробці, використання мультимедійних ефектів, синтезаторів і луперів дає надзвичайні творчі можливості. Єдиним кордоном залишається фантазія музикантів.

Під час серії концертів колектив представить композиції, написані саме для цього унікального складу найкращими польськими композиторами (Рафал Запала, Єжи Корновіч, Пйотр Пешат), твір відомого українського композитора Богдана Сегіна і свою власну композицію. У рамках львівської частини траси NeoQuartet проведе також майстер-класи для молодих композиторів і продемонструє можливості нового інструментарію. У рамках проєкту Call for scores на фестивалі “Контрасти” буде вибрано одного композитора, учасника 8. Міжнародних майстер-класів нової музики COURSE, який напише новий твір для електричного струнного квартету. Прем’єра відбудеться в жовтні 2020 року в Ґданську на IX фестивалі “Neoarte – Syntezator Sztuki”, організатором якого є колектив NeoQuartet.

 

Деталі концертів:

17.10.2019 / 19.00 / Київ, кінотеатр “Ліра” (вул. Велика Житомирська, 40)

18.10.2019 / 19.00 / Тернопіль, Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. Камерна сцена (бульвар Тараса Шевченка, 22)

19.10.2019 / 23.00 / Львів, Міжнародний фестиваль сучасної музики “Контрасти”,  Львівська національна філармонія (вул. Чайковського, 7)

 

В програмі звучатимуть твори для електричного струнного квартету:

Богдан Сегін (*1976). “Талос” для струнного квартету (2014)

Пйотр Пешат (*1990). “U.N. Owen was her?” для електричного струнного квартету, аудіозапису і відео (2017)

Єжи Корновіч (*1959). “Ekspansje” для електричного струнного квартету midi (2018)

NeoQuartet. “Calling for Misia” (2018)

Рафал Запала (*1975). “Concentus Apparatus II: Irreversible/Nieodwracalne/Невідворотне” для струнного квартету, електроніки й інтерактивної системи (2017)

 

Партнери гастрольного туру:

Львівська національна філармонія - Унікальний аванґардний проєкт від NeoQuartet

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...