Французький вікенд у Львівській національній філармонії

12.11.2019
Опис

Аромат свіжої випічки, швидкоплинна Сена, Ейфелева вежа чи романтичне місце для закоханих… Погодьтесь, Франція викликає найрізноманітніші асоціації! Однак для нас Франція – це насамперед чудова музика та неймовірні виконавці!

15 і 17 листопада на сцені Львівської національної філармонії виступлять французькі піаніст та піаністка: Максім Зеккіні та Кім Барб’є. «Мене вразило непересічне поєднання поетичности і досконалої виконавської техніки», – саме так відгукнувся про Кім Барб’є один із найвідоміших диригентів сучасності, британець сер Саймон Реттл. І справді, у репертуарі тендітної Кім Барб’є чимало масштабних віртуозних композицій. Впродовж своєї успішної кар’єри вона виступала із кращими оркестрами світу та у найвідоміших концертних майданчиках.

Свою майстерність піаністка продемонструє 15 листопада у виконанні одного з найвідоміших концертних творів фортепіанного репертуару ХХ століття, який відомий більшості завдяки популярній композиції, що лежить в його основі, а також неабиякій технічній виконавській складності, про яку зазначав також і її автор! Мова йде про Рапсодію на тему Паганіні С. Рахманінова, написану на основі 24-го капрису Н. Паганіні.

Виступить Кім Барб’є у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії. Диригуватиме Тарас Криса. Також у програмі вечора прозвучить симфонічна поема Ріхарда Штрауса «Життя героя» (ор.40).

17 листопада у Львівській національній філармонії із сольним концертом виступить французький піаніст Максім Зеккіні. Його концертна програма, яку виконавець він назвав «Від Моцарта до мюзиклів сучасності», стане своєрідною мандрівкою різними стилями та епохами: від улюблених композицій В.А. Моцарта, через натхненні та інтимні ноктюрни Ф. Шопена,
до найвідоміших уривків із мюзиклів Л. Бернстайна, М. Леґрана та Р. Коччанте.

Французьке видання «Le Républicain Lorrain» писало про піаніста: «У той момент, коли пальці піаніста Максіма Зеккіні торкнулися клавіатури, почалася магія; зачарована публіка викликала молодого піаніста на біс тричі».

Також 13 листопада о 17-ій год в Альянс Францез у Львові (вул. Огієнка, 18-А) відбудеться зустріч із музикантами. Вхід вільний для усіх охочих!

Також маємо для вас вигідну пропозицію!
Оскільки у нас французький WEEKEND із Кім Барб’є та Максімом Зеккіні уже 15 та 17 листопада – перших 100 охочих придбати квитки, отримають знижку на другий квиток 99%.
Гарантуємо справжню територію музичного відпочинку та рекомендуємо поспішити, адже кількість квитків обмежена. Зважте, що акція доступна лише онлайн і діє за промокодом: france.

Детальніше про події читайте за посиланнями:
https://philharmonia.lviv.ua/event/barbier-%D1%80%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%BE%D0%B4%D1%96%D1%8F-15-11-2019-19-00/
https://philharmonia.lviv.ua/event/le-piano-de-mozart-a-la-comedie-musicale-de-nos-jours-17-11-2019-18-00/

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...