Анастасія Різіков (Канада) – фортепіано

Загальна інформація

Анастасія Різікова народилася в Торонто, штат Онтаріо, Канада.

Вона розпочала навчання у п’ятирічному віці, і відтоді показує свій талант   на  практиці. З 2004 року вона навчається у  викладачки фортепіано Маї Спіс у музичній академії Надії в Торонто. У 2017-2019 рр. Вона навчалася у Рени Шерешевської та Маріан Рибіцьких в школі Norcole de Musique de Paris (Париж, Франція, 2019 р.), де отримала диплом Concertiste Diplôme Supérieur de Concertiste. Пані Різіков також грала в майстер-класах для Сергія Бабаяна, Володимира Фельцмана, Авадагіна Пратта, Ар’є Варді, Роберта Левіна, Ференца Радоса, Анатолія Рябова, Оксани Яблонської, а також співпрацювала з Андрашем Шиффом, Емануелем Осом, Менахем Преслером, Габором Такач- Надь та Ольга Керн. У національному масштабі Анастасія Різікова також є першою призером як у канадському музичному конкурсі (CMC), так і в канадському конкурсі Шопена.

Конкурс Шопена, що проводиться кожні п’ять років, призвів до появи Анастасії на гала-концерті переможців у залі Коернера в Торонто.  У червні 2012 року Анастасія була удостоєна престижного концертного туру “Дебют Атлантик” 2013 року. 2,5-тижневий тур по узбережжю Канадського Атлантичного океану відбувся у вересні 2013 року.

 Восени 2019 року Анастасія відбудеться 2-тижневий концертний тур у провінціях Північної Канади, організований Piano Six, заснованим Яніною Фіалковською – групою з шести канадських піаністів, до якої приєднався А. Різіков у 2018 році.

Поділитись