Володимир Ципін, скрипка

Загальна інформація

Скрипаль одного з найкращих оркестрів в світі, педагог, композитор Володимир Якович Ципін закінчив Латвійську Державну консерваторію в Ризі, став переможцем республіканських і міжреспубліканських конкурсів. У 1983 році маестро Зубін Мета запросив Ципіна на роботу в Нью-Йоркський філармонійний оркестр, один з найстаріших і найвідоміших оркестрів в світі.

З 1986-го року по 2002-й рік артист займав провідну посаду другого концертмейстера групи других скрипок.

Йому пощастило співпрацювати з легендарними диригентами Бернстайном, Маазелем, Муті і багатьма іншими в найбільших концертних залах Америки і за кордоном.
У 2018-му році він залишив посаду в оркестрі, щоб повністю присвятити себе викладанню і виконанню сольної та камерної музики.

Як соліст і камерний музикант Володимир Ципін виступав в Нью- Йорку в найпрестижніших залах: Меркін концерт-хол, Ейвері Фішер-хол і Карнегі-хол. У 1994 і 1995 роках він гастролював в Японії в складі фортепіанного тріо «Нью-Йорк Тріо Концертант».
Як соліст Володимир Ципін виступає з концертами в Австрії, Аргентині, Бельгії, Німеччини, Італії, Словаччини, Тайвані, Хорватії, Франції, Японії.

Він був неодноразово запрошений в журі міжнародного конкурсу Йоганнеса Брамса в австрійському місті Перчах.

Володимир Ципін – композитор. У 2001 році в Німеччині був записаний альбом його творів в унікальному жанрі: «Пісні для скрипки і голосу». Вірші та вокал – Люба Ципіна.
Компанія «Preiser Records» у Відні випустила диск «Пісні без слів» з інтерпретацією Ципіна творів німецького композитора Ніколауса Шапфля. У трьох альбомах Володимира Ципіна, виданих компаніями «Centaur» і «MSR Classics», звучать прем’єри творів американських композиторів А. Луїса Скармоліна, Джона Сіхела і Джоела Субена. Диск з творами Фелікса Мендельсона і Клари Шуман вийшов в компанії «Musicarte ХХI» в 2009 році, партія роялю – Патриція Віла .

У 1992 році Володимир і Люба Ципін організували в своєму будинку в Нью – Джерсі салон камерної музики «Артистичний Клуб Люба» («Artistic Club Luba»), концерти в якому до цих пір проходять з незмінними аншлагами.

Володимир Ципін проводить семінари та дає приватні заняття на трьох континентах. В якості запрошеного професора він викладає в таких навчальних закладах та подіях: Міжнародна музична академія в Кастельнуово-ді-Гарфаньяна (Італія), Музичний фестиваль «Самміт» в м. Перчейз (штат Нью-Йорк, США), Міжнародний музичний фестиваль в м. Бургос (Іспанія), Міжнародна літня академія ім. Теодора Лешетицького у Відні (Австрія).

B 2018 році Володимир Ципін оголосив про відкриття курсу підвищення кваліфікації молодих музикантів «Vladimir’s Violin Studio».

Особлива увага приділяється підготовці молодих скрипалів до конкурсів в симфонічні оркестри.

 

Поділитись