Галина Піх – сопрано

Загальна інформація

Народилась на Львівщині. Закінчила Стрийську школу мистецтв по класу вокалу, після 9го класу загальноосвітньої школи вступила до ЛДМУ ім. Людкевича (сьогодні коледж) на факультет «сольний спів». В 2015 році вступила в музичну академію в клас Заслуженого артиста України Ореста Сидора та в клас камерного співу Іванни Комаревич.

Працює солісткою чоловічого муніципального хору «Каменяр» з яким дає декілька концертів в місяць по Україні та за її межами (Словаччина, Польща, Болгарія). Брала участь у фестивалях та конкурсах сольно та у складі ансамблю Львівської музичної академії.

Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, серед яких Конкурс ім. Бортнянського м. Київ 2018 рік – Гран-прі, Конкурс ім. Крушельницької м. Тернопіль 2018 рік – учасник.

У квітні 2018 р.  участь у проекті “Вона. Віра. Війна” Львівського органного залу та Ukrainian Festival Orchestra and Chorus, у виконанні твору  Річарда Моріарті “Missa Adsum!” під керівництвом диригента Теодора Кухара в якості артиста хору; партія solo soprano в кантаті «Витайте нам гості» Остапа Нижанківського.

В червні 2019 року учасник Літнього Інституту «Ukrainian Art Song Project” під керівництвом Павла Гуньки. На даний момент асистент продюсера проекту «Ukrainian Art Song Project”.

Під час навчання брала участь у постановках уривків з опер П. Чайковського «Іоланта» (партія Іоланти), Дж. Верді «Фальстаф» (партія Аліси), В. А. Моцарта «Чарівна флейта» (партія першої дами),  Д. Чімароза «Таємний шлюб» (партія Кароліни).

Поділитись