Герман Енгельс – диригент

Загальна інформація

Герман Енгельс навчався в Інституті ім. Лемменса (м. Левен) та в консерваторіях Антверпену і Брюсселю.

Він вчився диригувати хором у Ганса Грішката (Штутгарт) і Вільгельма Емана (Санкт-Моріц), а диригувати оркестром – у Отмара Зуйтнера (Моцартеум в Зальцбурзі) і П’єра Дерво (Париж).

Герман Енгельс був другим директором і помічником Віка Ніса при Філармонічному оркестрі радіо і телебачення Бельгії в Брюсселі.

У Нідерландах, він диригував та викладав у консерваторіях Утрехта і Гааги. Він був запрошений Університетом Філіппін (Маніла) та Національним університетом Коста-Ріки (Сан-Хосе) проводити майстер класи та концерти.

Герман Енгельс диригує в Бельгії та за кордоном. Він виступав на фестивалі Фландрії, Міжнародному молодіжному фестивалі в Байройті, Великодньому фестивалі у Празі, Музичній весні у Пряшеві (Словаччина) та ін.

Він був запрошений диригувати Філармонічним оркестром радіо і телебачення Бельгії, Süddeutsche Rundfunkchor (SDR)у Штутгарті, the Musici de Praga, the Prager Collegium, Філіппінським філармонічним оркестром у Манілі, Westdeutscher Rundfunkchor (WDR) у Кельні, Chamber Orchestra Sebastian Strings, Національним оркестром Франції у Парижі, Будапештським філармонічним оркестром, Словацькою Симфонієтою, Jihoceska Statni Komorni Filharmonie Ceske Budejovice (Чеське Будейовіце, Чехія), Філармонічним оркестром у Дебрецені (Угорщина), ElblandPhilharmonie, Хором Баварского радіо в Мюнхені, оркестром Північно-Німецького радіо у Гамбурзі, Камерним оркестром Будапешту (концертний тур у Бразилії), оркестром філармонії ім. Яначка в Остраві (Чехія), філармонії ім. Б. Мартіну (Чехія), the Dvorak Collegium (Чехія), Віртуозами Чехії (Брно), оркестром філармонії Градец Кралове (Чехія), Моравської філармонії (Чехія), Державною хоровою капеллою “Letvija”, Рига (Латвія), оркестром філармонії de Stat Oradea (Румунія), Королівським камерним оркестром Валлонії (Бельгія), Державним академічним камерним оркестром Росії, капелою “Краковенсіс” (Краків), оркестром філармонії de Stat Sibiu (Румунія) та ін.

Він керував оркестром при виконанні опери “Орфей” Вальтера Хюса у 1993р в Антверпені, Культурній столиці Європи.

Германа Енгельса постійно запрошує філармонія de Stat Oradea (Румунія) та Словацька Симфонієта (Словаччина). Він також диригував у резиденції Асоціації християнських роботодавців і керівників бізнесу в Бельгії (Фландрія).

Герман Енгельс був нагороджений медаллю “Médaille de Vermeil”, призом Французької академії (Париж) і медаллю “Medaglia d’Oro ” від Інституту історичних досліджень Б. Пія IX, Рим.

Він також отримав Fuga Trofee 2007 від Союзу бельгійських композиторів.

Поділитись