Даніель Рьон – скрипка (Німеччина)

Загальна інформація

“Чудовий музикант, м’яко передає музичні ноти на інструменті, но музика відтворена віртуозно!” (The Strad)

“Максимальний ризик та абсолютний контроль у виступі. Неймовірний від самого початку до кінця!”  (Diapason, France)

Коли таланти передається з покоління в покоління, це рідко програшна справа. Таким випадком є  Даніель Рьон – один з найвизначніших скрипалів сучасності. Третя генерація однієї з найвидатніших музичних традицій Німеччини, як дідусь, так і батько, активно працювали у формуванні універсального унікального німецького оркестрового краєвиду, як відомих концертмейстерів Берлінської філармонії Фуртвенґлера та Баварського симфонічного оркестру; тепер нове покоління приєдналося до цих лав, як соліст Даніель Рьон, безсумнівно, вносить значний внесок в світ скрипки.

Останні та майбутні дебюти включають  появу з англійським камерним оркестром, шведським камерним оркестром, Sinfonia Rotterdam, Orquesta Sinfónica Islas Baleares, Мюнхенським камерним оркестром, Норвезьким камерним оркестром, Deutsches Kammerorchester в Берліні та Одеським філармонічним оркестром. Поряд з Роландо Вільязоном він зараз є гостем зірки куратора для KlassikRadio Німеччина.

Студент Ани Чумаченко виступав в ролі соліста Густава Дудамела, Ріккардо Муті, Іона Марина, Ганну Лінту, Алана Бурібаєва та інших. Лорін Маазел запросив його за численні виступи з БРСО, Еса-Пекка Салонен запросив його до Тонсаттарфілестану в Стокгольмі. Він грав у таких залах, як Берлінська філармонія, Карнегі-Холл, Wigmore Hall, Gasteig Мюнхен, Festspielhaus Баден-Баден, Відень Konzerthaus, KKL Люцерн і Concertgebouw Амстердама.

Останні конкурсні фестивалі включають музичний фестиваль “Рейнгау”, фестиваль “Мекленбург-Передня Померанія” та фестиваль “Люцерн”. Партнерами камерної музики є Джулія Фішер, Ліза Батіашвілі, Арабелла Штайнбахер, Вілде Франг, Августин Хадейч, Нілс Монкемейер, Антуан Тамістів та Готьє Капусон.

Описуючи  його гру на скрипці, потрібно більше, ніж просто згадати його вражаючий технічний блиск. Рьон спирається на традиційні вираження, які були фактично  можна порівняти з минулим, а особливо  одним із найвидатніших скрипалів минулого століття Руджеро Річчі, який його схвалив: “Його  стиль гри це відблиск минулих  майстрів!”

Мабуть, небагато інших сучасних музикантів здатні повернути до життя  істинні скарби Фріца Крайслера, майстерно як Рьон  у своєму новому альбомі The Story of the Kreisler (Berlin Classics).

 

Поділитись