Дует “Бандурна розмова”

Загальна інформація

Відомі бандуристи-співаки та віртуози – Заслужені артисти України Тарас Лазуркевич та Олег Созанський, вдало поєднавши свої творчі зусилля у 1994 році створили дует “Бандурна розмова”, який одразу зайняв одне з провідних місць серед популярних концертних колективів.

Творчим натхненником та ініціатором створення цього дуету став професор, заслужений діяч мистецтв України Василь Герасименко, який удосконалив професійний рівень бандуристів, навчивши майстерності гри на бандурі не лише класичного типу, а й давно забутої на Україні – харківського типу. Розпочавши відродження харківської бандури та формування відповідного репертуару, Тарас Лазуркевич та Олег Созанський по-новому висвітлили свій талант як сольні виконавці й прославили бандуру в Україні та світі. Непересічність і майстерність бандуристів належним чином оцінили на численних всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях.

Дует “Бандурна розмова” успішно концертує у багатьох містах України, проводить гастролі в Польщі, Словаччині, Австрії, Німеччині, Франції, Канаді та США.

Репертуар дуету “Бандурна розмова” вражає своєю розкішною багатогранністю. Його складають кращі зразки кобзарського доробку: думи, псалми, канти, історичні та жартівливі пісні; знамениті шедеври українських та світових класиків. Музиканти пропонують власні обробки народних пісень, оригінальні авторські твори, сучасні композиції, стрілецькі та повстанські пісні, романси, колядки та щедрівки. Концерти дуету прикрашені вдалим застосуванням разом з бандурою інших музичних інструментів, променять всією дивовижною веселкою музичних настроїв і асоціацій. Їхні виступи завжди збирають численну і захоплену аудиторію, прихильні рецензії найсуворіших критиків.

Протягом своєї творчої діяльності Тарас та Олег часто співпрацюють з провідними колективами та солістами, беруть участь у найрізноманітніших мистецьких проектах та імпрезах зокрема у 2005 році, дует мав сольний концерт в рамках XIV Miedzynarodovej Akademii Muzyki Dawnej (WarszawaWilanow), є постійними учасниками відзначення урядових та державних свят. Серед відомих виконавців з якими перетинались їхні творчі ідеї – знані у світі камерні оркестри: “Віртуози Львова”, “Академія”, оркестр Одеської філармонії, “Київська камерата”; Львівська державна чоловіча хорова капела “Дударик”; ансамблі “Збиранка” та “Високий Замок”. Дует “Бандурна розмова” причетний до запису аудіо-треків фільму Є. Гофмана “Ogniem i mieczem“.

Дует бандуристів у складі Тараса Лазуркевича і Олега Созанського запрошує вас долучитися своїм серцем до глибин мистецтва, переданого їхньою творчістю, почерпнути з джерел музики Добро і Любов, що дзвенять на струнах неповторного й унікального українського інструмента – БАНДУРИ.

Поділитись