Лукаш Длуґош, флейта

Загальна інформація

Лукаш Длугож є широко визнаним флейтистом світового масштабу. Цей польский флейтист отримував численні нагороди за час своєї кар’єри.
Закінчивши навчання на курсі солістів у Вищій Школі Музики та Театру в Мюнхені, так само як і магістерський курс у Національній Консерваторії Музики та Танцю у Парижі, у Єльському Університеті та у Нью-Хевен.
Отримав визнання не тільки на змаганнях флейтистів у Польщі, але й на декількох міжнародних конкурсах, серед яких можемо згадати такі престижні конкурси, як 8й Конкурс Флейтистів ім. Жан П’єра Рампаля у Парижі, 3й Міжнародний Конкурс Флейтистів ім. Карла Нільсена у Оденсе, 1й Міжнародний Конкурс Флейтистів у Мюнхені, та 5й Міжнародний Конкурс Флейтистів ім. Лоренцо у Віджано.
Виступає на концертах як соліст та камерний музикант, як у Польщі, так і закордоном, працюючи разом із багатьма визнаними оркестрами у залах Відня, Берліна, Мюнхена, тощо. Лукаш виступав під керівництвом таких зіркових диригентів, як Зубін Мехта, Джеймс Левін, Марісс Янсонс, Єжи Максимюк та Яцек Каспшик.
Дебютний запис було зроблено у 2010 разом із Лондонським Симфонічним Оркестром, виконуючи концерт для флейти Майкла Коліна. Також було зроблено багато архівних радіо- і теле-записів у Польщі та закордоном, що принесло широке визнання критиків та численні нагороди, включно із Міжнародною Відзнакою для виконавців класичної музики (ICMA).
Має численні виступи із дебютами творів польских та іноземних композиторів, таких як Павел Мікєтін, Гражина Пстроконська-Навратіл, Пето Мосс, Майкл Коліна та багато інших.
Приймає активну участь у міжнародних фестивалях у складі жюрі, даючи майстер-класи та представляючи Польщу на міжнародній сцені.
Був двічі номінований на такі престижні нагороди, як Паспорт Політика та Гарант Культури та багаторазово отримував різноманітні стипендії та нагороди за свої артистичні та культурні досягнення.

Поділитись