Максим Семенюк – альт (Україна)

Загальна інформація

Максим народився у Львові. Початкову музичну освіту отримав в Львівській середній спеціальній музичній школі-інтернаті ім. С Крушельницької, яку закінчив у 1998 році. Після закінчення у 2000 році Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича, поступив у Львівську державну музичну академію ім. М. В. Лисенка (клас професора Леонтія Оленича), яку закінчив у 2005 році, здобувши ступінь магістратура.

Свою професійну діяльність Максим розпочав в оркестрі Національного академічного українського драматичного театру ім. МЗаньковецької, згодом продовживши свій професійний розвиток в театрально-оперному репертуарі в якості артиста оркестру Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької, де пропрацював два сезони.

Максим має великий досвід виконання камерної музики як учасник музичних проєктів, переважно, квартетів, в Україні та за кордоном, зокрема, в Нідерландах.

З 2011 року працює артистом Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Львівської філармонії, яка в 2018 році отримала статус національної. У складі оркестру Максим брав участь в численних міжнародних фестивалях, серед яких, Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», Міжнародний фестиваль «LvivMozArt», Leopolis Jazz Fest, Altmark Festspiele в Німеччині, концертних турах в Польщі, Нідерландах, Швейцарії, Німеччині, Австрії, Швеції, Єгипті, а також в концертах та майстер-класах від провідних альтистів європейських оркестрів, зокрема, Ларса Андерса Томтера, Олександра Земцова, Андрія Війтовича.

Поділитись