Марія Перуцька – скрипка (Гданськ, Польща)

Загальна інформація

Марія Перуцька  є випускницею Музичної академії в Гданську по класу скрипки у проф. Генрика Кесковського. Вона брала участь у численних міжнародних майстер-класах. Виступала в струнному квартеті, з якому брала участь у багатьох конкурсах камерної музики (в тому числі лауреатка третьої нагороди – Лодзь 1986). Як соліста вона виступала з симфонічним оркестром м. Каліш, а в ансамблі Стародавньої музики Cappella Gedanensis була концертмейстером. Вона є членом скрипкового квартету 4PM.

Виступає з концертами в багатьох церквах і концертних залах в польських містах: Варшава, Краків, Щецін, Люблін, Гданськ, а також в Німеччині, Франції, Італії, Бельгії, Фінляндії, Швеції та Норвегії разом з багатьма видатними солістами і органістами. В її багатий мистецький доробок входять записи дисків (з Янушем Шадовяком – труба, Данутою Моссаковською – сопрано, і Романом Перуцьким – орган),  на радіо і телебаченні.

Займається педагогічною діяяльністю в музичній школі ІІ ступеня в Гдині, з учнями свого класу брала участь у скрипкових майстер-класах, які проводив Максим Венгеров (жовтень 2009) та Сергій Стадлер (червень 2010).

Поділитись