Наталія Степаняк – Сопрано

Загальна інформація

Українська співачка, сопрано Наталія Степаняк є лауреатом, а також переможцем особливої премії «Кращий співак стилю бельканто» міжнародного конкурсу оперних співаків ім. Яна Кіпури. Фіналісткою світового конкурсу оперних співаків «Competizione dell`Opera», який відбувався у 2017 році в місті Лінц, Австрія. Також Наталія є переможницею вокального конкурсу «Молоді таланти» фонду Володимира Співакова (Москва, 2008 рік).
12- 16 листопада була представником культури на «Українському тижні» у віденській штаб- квартирі ООН, де мала честь бути музичним гостем на відкритті та закритті, а також із відомим українським піаністом Яромиром Боженком виконати концерт творів українських композиторів (В. Барвінський, М. Скорик, О. Козаренко, Кос-Анатольський).
Літо 2018-го стало знаковим у мистецькому житті Наталії, адже вона дебютувала як оперна виконавиця в стилі італійського бельканто у партії Адіни в опері «Любовний напій» Г. Доніцетті. Постановка цієї опери відбувалася на літньому фестивалі «Lirica in Circolo» у місті Крема, Італія.
5 квітня 2018 року виконувала Національний Гімн України та була почесним гостем на відкритті Українського консульства в місті Грац, Австрія.
В грудні 2017-го Наталя приймала участь в дебютній постановці опери Г.Ф.Генделя «Альчіна» в партії Моргани на сцені Національної опери міста Стара Загора, Болгарія, під керівництвом Нільса Мууса. Влітку 2017 року виконувала партію Мінерви в опереті «Орфей в пеклі» Ж. Оффенбаха в Державній опері міста Бад Халль, Австрія, під керівництвом Ернста Тхайса.
Влітку 2016-го Наталя була солісткою літньої академії Віденської філармонії у постановці опери В.А.Моцарта «Так чинять усі», де відбувся її дебют у партії Деспіни на сценах віденського «Концертхаус», «Музікферайн» у Граці, «Брукнерхаус» в Лінці та «Одеон театру» в місті Зальцбург, Австрія.
Впродовж 2015-2016 рр. Наталія Степаняк була солісткою «Джунгль театру» та «Моцартгаус» у Відні та виконувала партію Віолети в опері «Травіата» Дж. Верді (версія для дітей та молоді), а також партію Папагени і опері «Чарівна флейта» В.А.Моцарта. Як студентка-магістр оперного факультету Віденського музичного університету, виконала партію Сервілії в опері «Милосердя Тита» В.А. Моцарта у театрі «Акцент» (Відень), а також партію Моргани в опері «Альчіна» Г.Ф.Генделя на сцені театру «Мут» (Відень), диригент – Нільс Муус.
Поруч із виступами на сценах оперних театрів Австрії, Німеччини, Італії, Болгарії, Наталія Степаняк дає багато сольних концертів, співпрацюючи із різними оркестрами на різноманітних концертних майданчиках Європи. Найбільшим із них був її власний проект «Перевтілення» на сцені Львівської філармонії, Україна, де вона виступила не тільки як солістка, а також як режисер-постановник, ініціатор та директор проекту.Також Наталя приймала участь в проектах «Вечір Оперети» у супроводі австрійського молодіжного оркестру «Con Fuoco», та матіне Ротарі клубу в замку Гуніяді, Австрія, з оркестром літньої академії Віденської філармонії. У її здобутку також сольний концерт у палаці Потоцьких у Варшаві, Польща.
Наталія Степаняк отримала ступінь магістра у Львівській національній музичній академії імені М.В. Лисенка за спеціальностями «Народні інструменти (Бандура)» і «Сольний спів».
Восени 2018 року Наталія завершить навчання у Віденському Університеті музики і мистецтва та отримає ступінь магістра мистецтва за напрямом «Опера».

Поділитись