Наталія Стець – дириґентка

Загальна інформація

Професійну освіту Наталія Стець здобула у Національній музичній академії України в Києві на кафедрі оперно-симфонічного диригування у класі професора Ігоря Палкіна. Також Наталія навчалась у відомих українських диригентів: Святослава Литвиненка та Алліна Власенка. У квітні 2023 року вона стала лауреаткою (І премія) International Conducting Competition Città di Brescia-Giancarlo Facchinetti (Італія), який спеціалізується по новій музиці, а саме репертуарі, що охоплює музику XX-XXI століття.

Свою кар’єру Наталія розпочала у Києві. Після роботи головним диригентом оркестру студії «Світанок» з 2015 по 2019 року, Наталія виграла конкурс на посаду асистента головного диригента та 2-го диригента в Kyiv Symphony Orchestra з 2019 по кінець 2021 року.

З 2017 року Наталія почала співпрацю з відомою українською диригенткою Оксаною Линів, як асистентка головної диригентки Opera Graz та асистенткою в Teatro dell’Opera di Roma, Teatro Comunale Bologna та диригенткою на фестивалі LvivMozArt

У 2022 році Наталія підписала контракт з Theater Bielefeld (Німеччина) в якості диригентки та музичної асистентки. З жовтня 2022 року отримувала стипендію від Sächsische Akademie der Künste у Дрездені.

У сезоні 2023 року успішно дебютувала в Німеччині з Дуйсбурзьким філармонічним оркестром, Elbland Philharmonie Sachsen та диригувала концертами з Молодіжним симфонічним оркестром України на фестивалі Moers klingt 2022, Konzerthaus Berlin, Théâtre du Châtelet у Парижі та на конкурсі пісні Євробачення у Туріні (Італія).

Наталія стала диригенткою-постановницею української прем’єри (сценічної версії) опери «Замок герцога Синя Борода» Бели Бартока, а також диригувала світовими прем’єрами опери «Є. Назавжди» Вікторії Шинкаренко та опери «Одержима» Мирослава Волинського.

У серпні 2021 Наталія була диригенткою головного концерту до 30-річчя Незалежності України на НСК Олімпійський.

Окрім диригентської діяльності, Наталія Стець була керівницею проєкту Lviv-Salzburg: Mozart for Solidarit, який відбувся у співпраці фестивалю LvivMozArt та Фундації Mozarteum Salzburg, а також керівницею та кураторкою авторської програми Mozart Kids на фестивалі LvivMozArt 2021.

Диригентка співпрацювала з такими колективами: Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Kyiv Symphony Orchestra, Театр Comunale di Bologna (Італія), Симфонічний оркестр Одеського оперного театру, Kaunas Citi Orchestra (Литва), RTV Словенський симфонічний оркестр, Oper Graz (Австрія), Duisburg Philharmonic Orchestra, Opernhaus Bielefeld, Elbland-Philharmonie Sachsen (Німеччина) та ін.

З жовтня 2023 року є музичною керівницею Національної філармонії України.

 

Поділитись