Оксана Коломієць – бандура

Загальна інформація

Солістка Львівської національної філармонії у складі квартету бандуристок «Львів’янки», заслужена артистка України, член Національної спілки кобзарів України.

Народилася на Львівщині. Музичну освіту здобула у Львівській національній музичній академії ім. М. В. Лисенка, де закінчила оркестровий факультет (клас бандури засл. діяча мистецтв України О. Герасименко, 2006), та вокальний факультет (клас сольного співу засл. артистки України А. Дашак, 2009).

У 2009-2011 рр. — солістка оперної студії Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка, де виконувала партії в операх: С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм» (партію Оксани), В. А. Моцарта «Дон Жуан» (партію Церліни), Ґ. Доніцетті «Любовний напій» (партію Адіни) та С. Людкевича «Довбуш» (першовиконавиця партії Марічки).

З 2005 року працює солісткою Львівської обласної філармонії у складі квартету бандуристок «Львів’янки», який був створений з метою популяризації бандури та української музичної культури. Репертуар колективу налічує понад 200 творів різноманітних жанрів та стилів, значна частина яких записані у шести аудіо альбомах («Калино, покровителько любові», «Львів’янки», «Скарби душі», «Amabile», «Казкове Різдво», «Класика у храмі»). Записами цього шанованого квартету озвучено багато програм на радіо і телебаченні України та різних країн світу. За всі роки творчої діяльності у цьому колективі, співачка-бандуристка виступила у численних концертах по всій Україні та закордоном. За нею закріплені сольні партії репертуару квартету у творах різних стилів та жанрів, від епохи бароко до найновіших творів сучасних композиторів, котрі часто пишуть саме під її голос. Цей колектив з незмінним успіхом представляє українську та європейську музичну культуру в концертних залах не лише України, але й Німеччини, Швейцарії, Австрії, Франції, Угорщини, Іспанії, Чехії та Польщі. Квартет бандуристок «Львів’янки», у складі Оксани Коломієць, Лесі Стефанко, Ірини Плахтій та Олени Ніколенко, неодноразово нагороджений почесними дипломами, грамотами та подяками за активну національно-громадську позицію і пропаганду стандартів високого українського та світового мистецтва адаптованого до особливого і примхливого українського національного інструменту бандури.

У травні 2019 року всім учасницям колективу було присвоєне високе звання «Заслужений артист України».

Поділитись