Ольга Ситковецька – фортепіано (Великобританія)

Загальна інформація

Ольга Сітковецька народилась в Москві. Вона опановувала мистецтво гри на фортепіано та навички концертмейстера в Академічному музичному училищі при Московській державній консерваторії ім. П.І. Чайковського, а згодом в Санкт-Петербурзькій державній консерваторії ім. М. Римського-Корсакова.

Ольга брала участь в якості акомпаніатора в багатьох міжнародних конкурсах скрипалів і є володаркою численних премій за Найкращий Акомпанемент. Вона також брала участь в Міжнародних музичних академіях в турі (Франція), Кенті (Англія) та в літніх курсах в Італії та Франції.

В 1991 р. сер Ієгуді Менухін запросив Ольгу на посаду акомпаніатора в Школі Ієгуді Менухіна в графстві Суррей (Англія). Завдяки її роботі в школі впродовж 1991 – 2000 рр. багато вихованців школи стали переможцями відомих міжнародних конкурсів. Сьогодні Ольга залюбки виступає в якості акомпаніатора своїх колишніх учнів, які вже стали сформованими музикантами, під час їхніх концертних турів у всьому світі.

Ольга часто виступає в престижних концертних залах Європи, зокрема, в Залі Королеви Єлизавети, Вігмор-Холі, Перселл-Холі та Королівському фестивальному залі в Лондоні, Великому залі Московської консерваторії, Верді-Холі в Мілані та багатьох інших.

Вона взяла участь в записі диску до 80-річчя сера Ієгуді Менухіна. В 1998 р. на запрошення професора Ху Куна вона взяла участь в записі диску «Улюблена китайська класична музика для скрипки», який було випущено лейблом «ASV Records».

В липні 1998 р. відбувся її офіційний американський дебют на відомому музичному фестивалі «Newport Music Festival» в Род-Айленді, а в 2000 р. вона здійснила низку успішних концертних турів в Китаї та Південній Кореї. В жовтні 2000 р. Ольга акомпанувала своєму синові Саші під час запису його дебютного диску з лейблом «Angel Records/EMI Classics» в Нью-Йорку.

В 2002 – 2003 рр. вона виступила в найпрестижніших концертних залах світу, зокрема, в Карнегі-Холі в Нью-Йорку, Консертгебау в Амстердамі, Моцартеумі в Зальцбурзі та Віденському Концертгаусі. Останнім часом вона активно гастролює в Італії, Бельгії, Японії, Новій Зеландії та Великий Британії.

Вона також брала участь в записі дисків з різноманітними музикантами для таких лейблів, як «Angel Records/EMI Classics», «Dynamic», «Naxos» та «ASV»

Ольга співпрацювала з багатьма видатними музикантами, серед яких Ієгуді Менухн, Мстислав Ростропович, Іда Гендель, Тімоті Х’ю та багатьма іншими.

З 2016 р. вона працює піаністом в Міжнародній музичній академії ім. Ієгуді Менухіа під керівництвом Максима Венгерова.

 

Поділитись