Ольга Фенюк – сопрано

Загальна інформація

Народилася на Львівщині. 1989 року закінчила Львівську державну консерваторію ім. М. Лисенка у класі сольного співу  проф. В. Чайки. Лауреат Міжнародного фестивалю-конкурсу української пісні «Золоті трембіти»(1988).

Працювала солісткою Заслуженої хорової капели України «Трембіта», і оперної студії при Львівській державній консерваторії ім. М. Лисенка. З 1995 р. – солістка Львівської філармонії. В репертуарі – арії з опер та оперет, романси, українські народні пісні.

Підготувала сольні програми «Як безмежно любо жити» з творів С. Людкевича, вечір українського класичного романсу «Ті скарби найкращі душі молодої», “Солов’їний романс” з творів А. Кос-Анатольського, М. Колесси, Д. Задора, “Я вірую в красу” з творів М. Лисенка.

У 2012 р. стала лауреатом обласної премії ім. С. Людкевича у номінації «музичне мистецтво» за тематичні програми та видання трьох компакт-дисків з творів Станіслава Людкевича, Анатолія Кос-Анатольського, Миколи Колесси та вагомий внесок у популяризацію творчості галицьких композиторів.

Гастролювала в Україні, Польщі, Бельгії, Німеччині, США.

 

 

Поділитись