Рафал Жураковський – тенор (Польща)

Загальна інформація

Співак, піаніст, педагог. Проводив інтенсивну концертну і педагогічну діяльність. Народився в Ополе, де в ранньому дитинстві почав займатися грою на фортепіано тут і закінчив державну музичну школу I і II ступеня ім. Фридерика Шопена.

Навчатися грі на фортепіано він розпочав в музичній академії ім. Карола Ліпінського у Вроцлаві. Закінчив навчання під керівництвом професора Влодзімєжа Обідовича. Під час навчання виявив інтерес до вокалу, який став його пристрастю. В результаті цього він почав навчатися вокалу в академії у класі проф. Євгена Сонсядка. Свою вокальну майстерність він вдосконалив на майстер-класах, проведених професорами Г. Карі та С. Віттуцці.

Він є лауреатом V Міжвузівського вокального конкурсу в Душниках-Здрую. Співпрацював з Дольношльонською оперою, де він дебютував в ролі Альфреда в Травіаті Джузеппе Верді. Давав концерти в Польщі з оркестрами Опольської, Єленьогурської, Гожувської, Калішської, Забжанської і Ломжинської філармоній. За кордоном він гастролював в Італії, Австрії, Німеччині, Бельгії, Чехії, Чорногорії, Сербії, Македонії, Україні і Таїланді. Він брав участь у багатьох музичних фестивалях: Міжнародний фестиваль Wratislavia Cantans, фестиваль ім. С. Монюшко в Кудова-Здруй, фестиваль духовної музики Gaude Mater в Ченстохові, Міжнародний фестиваль віденської музики у Вроцлаві, Міжнародний фестиваль Gaude Mater Polonia Вінцентія з Кєльчи in memoriam, International Festival Days of Music – Герцег Нові / Чорногорія /, Somborske Muzicka Svečanosti / Сербія /, Ochrid Summer Festival / Македонія /, Fondi Music Festival / Італія / Stagione Concertistica і Villa Rospigliosi / Італія.

У колі  інтересів артиста крім ліричних пісень багатьох народів, є музика ораторійно-кантатова різних епох і стилів. Він зробив записи для радіо і телебачення та диски. З 2001 року він активно займається педагогічною діяльністю.

Поділитись