Руслан Луцик- контрабас (Україна-Швейцарія)

Загальна інформація

Руслан Луцик, контрабас

Руслан Луцик народився у Львові, одному з найголовніших культурних центрів України. Його захоплення музикою проявилось в ранні роки. Ще будучи дитиною, він співав в хорі, був учасником капели «Дударик», брав уроки гри на віолончелі та фортепіано.

І невдовзі після цього розпочався його роман з контрабасом, що триває й досі.

Свою формальну музичну освіту Руслан розпочав в Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернаті ім. С.Крушельницької. Далі було навчання в Львівській державній музичній академії ім. М.Лисенка, яку він закінчив з відзнакою в 1998 році.

Післядипломну освіту, також з відзнакою, він здобув в Мюнхенській вищій школі музики та театру під керівництвом відомого професора Клауса Трумпфа. Після завершення навчання Руслан мав досвід викладацької діяльності, працюючи зі студентами старших курсів в якості асистента професора Трумпфа. Маючи активну кар’єру викладача, виконавця та учасника конкурсів, в 2002 р. він розпочав співпрацю з оркестром Цюріхської опери (Philharmonia Zurich) і в 2004 р. був прийнятий на посаду асистента концертмейстера групи контрабасів.

В 2008 р. Руслан Луцик був прийнятий на посаду професора по класу контрабасу в Бернському університеті мистецтв. Як соліст Руслан Луцик виступав з оркестрами в Німеччині, Україні та Швейцарії.

Його професійна кар’єра включає співпрацю з багатьма видатними світилами світу музики, серед яких Ніколаус Арнонкур, Зубін Мета, Бернард Гайтінк, Рікардо Шайї, Крістоф фон Донаньї, Джон Еліот Гардінер, Нелло Санті, Даніелє Гатті, Франц Вельзер-Мьост, Чечілія Бартолі, Рене Флемінг, Лео Нуччі.

Руслан також є практикуючим клініцистом, він дає регулярні майстер-класи в Швейцарії, Польщі, Словаччині та США.

В 2013 р. він заснував Міжнародний конкурс контрабасистів «Золотий контрабас», перший в Україні міжнародний конкурс контрабасистів. Цей конкурс, який привернув значну міжнародну увагу, проходить у Львові.

Поділитись