Саліх Джан Ґеврек – фортепіано (Туреччина)

Загальна інформація

Саліх Джан Геврек народився в Туреччині в 1992 році. У віці 5 років він почав брати уроки гри на фортепіано. А вже в 7 років його було зараховано до престижної підготовчої школи факультету музичного та театрального мистецтва Університету Бількент в Анкарі. Він продовжив навчання в Університеті Бількент під керівництвом професора Гульнари Азіз до 2011 року, коли його були прийнято до Королівського коледжу музики в Лондоні. Саліх продовжує навчання для здобуття ступеню під керівництвом Дмитра Алєксєєва, отримавши премію ім.Расселла Рейса.

Його досягнення на міжнародних конкурсах розпочалися з доволі юного віку. В 10 років він став переможцем Міжнародного конкурсу молодих піаністів Анатолійського університету в Ескішехірі. Подальші нагороди включають: 2 місце на Міжнародному конкурсі піаністів ім. Любомира Піпкова в Болгарії; лауреат Міжнародного конкурсу піаністів Московської державної консерваторії та 1 місце на Конкурсі піаністів ім. Камурана Гюндеміра. Його також було нагороджено спеціальним призом «Сельчук-Камуран Гюндемір» та можливістю виконати Концерт для фортепіано №2 С. Рахманінова у супроводі Президентського симфонічного оркестру. Нещодавно він переміг в Міжнародному конкурсі піаністів в м. Гюмюшлюк (Туреччина).

Саліх брав участь в майстер-класах з видатними піаністами, серед яких Дмитро Башкіров, Борис Березовський, Леонід Маргаріус, Една Голендські, Озгюр Айдин та Іділ Бірет. Як соліст він виступав з Симфонічним оркестром Білкенту, Філармонійним оркестром Анкари та Президентським симфонічним оркестром. Він також виконував сольні програми на міжнародних музичних фестивалях, таких як Фестиваль фортепіанної музики в Анталії, «Фестиваль Трьох Хорів» в Ворчестері, Фестиваль молодих виконавців класичної музики за підтримки компанії Bosch та Музичний фестиваль в Гранаді (Іспанія). Його сольний виступ на Музичному фестивалі в Анкарі в 2011 році отримав високу оцінку та транслювався на національному радіо в Іспанії та Туреччині. Саліх є учасником проекту «Talent Unlimited» і виступав на відомих концертних майданчиках в Лондоні, серед яких Стейнвей-хол, Церква Св. Мартіна «в полях», Церква Св. Якова Піккаділлі, Зал ім. Едуарда Елгара в Королівському Альберт-холі та Кадоган-хол.

Окрім того, що Саліх зарекомендував себе як високопрофесійний соліст, він також виступає у складі камерних оркестрів. Він часто виступає у складі тріо з іншими студентами Королівського коледжу музики. В 2012 році він переміг в Конкурсі камерної музики Королівського коледжу музики. Колектив регулярно бере участь в концертах-речиталях, зокрема, в серії Ранкових кавових концертів в Королівському Альберт-холі, серії Лондонських концертів камерної музики, музичній програмі Бель Шенкам в Національній галереї, а також нещодавно виступив в Церкві Св. Якова Піккаділлі, Вігмор-холі та виконав Потрійний концерт Л.В. Бетховена з Молодіжним оркестром Ессексу.

З осені 2018 року він входитиме до групи піаністів-резидентів Музичної капели Королеви Єлизавети (Бельгія) під керівництвом Луї Лорті.

Нещодавно Саліха також було зараховано до переліку учасників Міжнародного конкурсу фортепіанних концертів в м. Гастінгс (Великобританія), Міжнародного конкурсу піаністів в м. Сантандер (Іспанія) та Міжнародного конкурсу піаністів в м. Лідс (Великобританія).

Поділитись