Санджі Санія Чонг – скрипка (Корея)

Загальна інформація

Санія Чонг почала грати на скрипці у віці 4 років. Відтоді вона присвятила себе професійній діяльності скрипаля.

У віці 10 років Cанія Чонг виконала концерт Мендельсона з філармонічним оркестром, демонструючи свій неабиякий талант та музичність у юному віці. В результаті успіху в численних національних та міжнародних конкурсах вона грала з такими оркестрами, як Корейський симфонічний оркестр, Державний симфонічний оркестр Санкт-Петербурга, Північно-Чеська філармонія, Будапештський симфонічний оркестр MAV, Харківський філармонічний оркестр, Римський симфонічний оркестр , Нюрнберзький симфонічний оркестр Німеччини на різних всесвітньо відомих концертних майданчиках, таких як Зал Сметана, Рудольфінум у Празі, Геркулесова зала в Мюнхені, Філармонія в Берліні та Голденсал в Музикверені у Відні.

У лютому 2010 року Чонг та  віолончеліста Мішеля Майскі запросили симфонічний оркестр Нюрнберга, щоб зіграти тройний концерт Бетховена. 16 липня 2011 року її запросили знову зіграти концерт із віолончелістом Мішелем  Майським та його дочкою Лілі Майською із симфонічного оркестру Празького радіо на Міжнародному музичному фестивалі Чеського Крумлова. Вони також виконали подвійний концерт Брамса, який був знятий чеською національною трансляцією та випущений на прямому ефірі DVD.

У жовтні 2015 року її перший альбом CD вийшов компанією Sony Classical, для якої вона записала концерти для скрипки Мендельсона та Бетховена з Римським симфонічним оркестром.

Санія  Чонг отримала ступінь   магістра в Університеті музики та виконавських мистецтв Відня та продовжила навчання в Москві у Сергія Кравченка в консерваторії ім. Чайковського. З жовтня 2016 року вона викладає у Віденському університеті музики та виконавського мистецтва.

Поділитись