Сергій Магера – бас

Загальна інформація

Народився у Львівській області, Україна. 1997 року завершив навчання у Львівській державній музичній академії імені М.В. Лисенка. У 1997-1998 роках – соліст Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької, а з 1998-го – провідний соліст Національної опери України у Києві.

Впродовж 1996-2003 років здобував перемоги на численних міжнародних конкурсах, серед яких вокальний конкурс Міжнародної фундації IBLA (Рагуза, Італія, 1996), Перший міжнародний конкурс імені І. Паторжинського (Луганськ, Україна, 1997), V міжнародний вокальний конкурс (Будапешт, Угорщина, 2000), Міжнародний гран-прі Марії Каллас (Афіни, Греція, 2001), «Citta di Alcamo» (Алькамо, Італія, 2002), Конкурс Монсеррат Кабальє у Андоррі (2002), Міжнародний вокальний конкурс Більбао (Іспанія, 2002), V міжнародний вокальний конкурс Марії Края (Тірана, Албанія, 2003).

Виступав на сценах Угорської державної опери у Будапешті, Великого театру Лісеу в Барселоні, оперного театру Тулона, Міської опери та концертного залу «Bunka Kajkan» у Токіо, Конгрес-холу м. Сарагоса в Іспанії. Впродовж 2014-2016 років брав участь у постановці опери Дж. Верді «Аїда» в партії Рамфіса мюнхенського театру «Gärtnerplatztheater». У цей ж театр був запрошений на роль Командора в новій постановці «Дон Жуана» В.А. Моцарта у червні-липні 2017 року.

У репертуарі співака — партії з опер «Леді Макбет Мценського повіту» Д. Шостаковича, «Мазепа», «Іоланта» і «Євгеній Онєгін» П. Чайковського, «Борис Годунов» і «Сорочинський ярмарок» М. Мусоргського, «Алеко» С. Рахманінова, «Царева наречена» М. Римського-Корсакова, «Любов до трьох апельсинів» С. Прокоф’єва, «Джоконда» А. Понк’єллі, «Турандот», «Богема» Дж. Пуччіні, «Норма» В. Белліні, «Лючія ді Ляммермур» Ґ. Доніцетті, «Ромео і Джульєтта» Ш. Гуно, «Севільський цирульник» Дж. Россіні, «Ріґолетто», «Макбет», «Трубадур», «Аїда», «Дон Карлос» «Набукко» Дж. Верді, «Дон Жуан» В.А. Моцарта та басові партії у Реквіємі В.А. Моцарта та Дж. Верді.

Поділитись