Степан Сивохіп — гобой

Загальна інформація

Степан Сивохіп народився у Львові в сім’ї музикантів. Від 2011 року навчався у Львівському державному музичному ліцеї  ім. Соломії Крушельницької в класі фортепіано професора Оксани Рапіти та в класі гобоя професора Левка Закопця. Учасник майстер-класів професора Краківської академії музики Єжи Котички (Польща), швейцарського гобоїста Ґунґарда Маттеса, німецького гобоїста Крістофа  Хартманна.

Виступав як соліст із багатьма симфонічними оркестрами України. Є лауреатом Міжнародних конкурсів виконавців на духових інструментах — «Сурми Буковини» (Чернівці, 2017, І премія), Перший міжнародний конкурс ім. В. Антоніва та М. Закопця (Львів, 2018, І премія), Świętokrzyski Festiwal Instrumentów Dętych (Кельце, Польща, 2018, І премія), конкурс  ім. Степана Томича (2021 — гран-прі),  міжнародний конкурс ім. В’ячеслава Старченка (2021, 2023 – 1 премія).

Як соліст та артист оркестру успішно гастролював в Люксембурзі, Швейцарії, Німеччині, Польщі, Швеції, Чехії, Великобританії, США. Виступав у багатьох відомих концертних залах світу, зокрема в Carnegie Hall New York, Konzerthaus Berlin,  Konserthuset Stockholm, Dresdner Philharmonie, Hamburg Laeiszhalle, Leipzig Gewandhaus, Radio City Hall New York, Copernicus Center Chicago,  Musikaliska Stockholm та багато інших.

Поділитись