Стефанія Довгань – сопрано (Україна-США)

Загальна інформація

Стефанія Довгань отримала вокальну освіту у Мерілендському Університеті (США) та Музичній Академії імені Леопольда Моцарта в Аугсбурзі (Німеччина.)
Вона здобула чисельні відзнаки та перемоги на таких конкурсах як Emmerich Smola Wettbewerb, Placido Domingo Operalia, Hans Gabor Belvedere International Singing Competition, Alexander Girardi International Singing Competition, Rosa Ponselle Classical Singers Competition. Довгань була стипендіатом  Фестивалю Р. Вагнера у Байройті та отримала Richard F. Gold Career Grant. Її репертуар налічує близько 30 ролей серед яких є Донна Анна в “Don Giovanni” з котрою вона дебютувала у постановці Кріса Алдена у Нью-Йорк Сіті Опері. Мімі “La Boheme,” Фйорділіджі “Cosi fan tutte,” Віолетта “La Traviata,” Ліу “Turandot,” Маргарита “Faust,” Луїз “Louise,” Клеопатра “Giulio Cesare,” Недда “Pagliacci.”
У 2013 молода співачка дебютувала у Королівській Опері в Лондоні, у ролі Музетти. Її партнером по сцені був славетний тенор Роландо Вілазон. Цю виставу транслювали по кінотеатрах усього світу.
У 2014 Стефанія також працювала у Метрополітен Опері замінним сопрано у “Богемі” та “Любовному Напої” Доніцетті. Її голосом та акторською майстерністю насолоджувалися Балтиморська Опера, Портленд Опера, Ноксвіл Опера, Львівська Національна Опера, Музичні Фестивальі Сполето, Моншау, Мюлюзу, Хайденхайму та оперні театри Хагену, Карлсруе, Майнцу, Заарбрюкену, Нюрнбергу, Гонконгу, Сібіу та інші.
Співачка дала сольні концерти в Чікаго, Нью-Йорку, Києві, Зальцбурзі, Нюрнберзі, Аугзбурзі, Карлсруе, Хагені.
Довгань співпрацювала з такими славетними диригентами як Сер Марк Елдер (Королівська Опера, Лондон), Емануель Війом (Сполето Фестиваль) Джордж Манахан (Портленд Опера) Гаррі Ведов (Нью-Йоркська Опера.)

Програма концерту:

Vincenzo Bellini:
“Vaga luna che inargenti”
“Malinconia, ninfa gentile”
“Ma rendi pur contento”
“Per pietà, bell’idol mio”

Gioachino Rossini:
“La Promessa”
“L’invito”

Gaetano Donizetti:
“Amore e morte”
“Me voglio fà ‘na casa”

Giacomo Puccini:
“Sole e amore”
“Terra e mare”
“Morire?”

Hector Berlioz:
“La mort d’Ophélie”

Henri Duparc:
“Chanson triste”

Léo Delibes:
“Les filles des Cadix”

Richard Strauss:
“Das Rosenband”
“Meinem Kinde”
“Ruhe meine Seele!”
“Morgen”
“Allerseelen”
“Zueignung”

Поділитись