Тетяна Лисенко-Дідула — диригентка

Загальна інформація

Тетяна Лисенко-Дідула народилася у Львові, початкову музичну освіту отримала у Львівській музичній школі-інтернаті ім.С.Крушельницької по класу фортепіано (викл. Воробкевич Т.П.), диригування (викл. Остафійчук З.Г.) та контрабасу (викл. Семенюк Р.С.).

У 1992 році закінчила Львівську консерваторію (факультет оперно-симфонічного диригування, клас проф. Юрія Луціва), а у 1997 році — асистентуру-стажування.

У 1989-2017 рр. керувала юнацьким симфонічним оркестром Львівської музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької, з яким постійно виступала як на сценах Львівської філармонії, Львівського театру опери та балету, так і за кордоном (м. Познань, Польща, 2014 р.) Юнацький оркестр успішно виконував віртуозні твори європейської класики та музику українських композиторів. Колектив під її керуванням отримав І місце на обласному конкурсі-огляді «Юні таланти Львівщини» (2007 р.).

З 1997 року, як сумісник почала працювати у Вищому музичному інституті ім.М.Лисенка (тепер ЛНМА ім.М.Лисенка) на кафедрі хорового та оперно-симфонічного диригування, де веде клас диригування.

Як диригент, виступала також з професійними оркестрами Львова та за кордоном. У 2003 р. у Краківській філармонії брала участь у концерті «молодих диригентів», запис та створена на його основі передача «Druga twarz» неодноразово транслювалася по телебаченню TVN.

З 2017 року Тетяна Лисенко-Дідула працює на постійній основі в академії, веде клас оперно-симфонічного диригування та очолює студентський симфонічний оркестр, з яким успішно виступає з концертами, отримуючи гаряче прийняття публіки та високу оцінку музичної критики.

Поділитись