Фабріс Ді Фалько

Загальна інформація

Фабріс Ді Фалько —  сопрано та контр-тенор, ліричний виконавець, діапазон голосу – чотири октави.

Володар першої премії Національної консерваторії Булонь-Біланкур, а також кавалер Орден Почесного легіону Франції.

Народився у 1974 році у Форт де Франс, о.Мартініка. Від свого італійського батька він успадкував сицилійську музику, від  антильської матері — ритм та особливості карибського джазу. У віці 17 років відбулася зустріч, яка змінила його життя: Барбара Хендрікс, найпопулярніша американська вокалістка, краще ліричне сопрано свого покоління,  приїхала з концертом на о. Мартініка, прослухала та порадила Ф.Ді Фалько  вступити у консерваторію: “Це було для мене одкровення, тому що я думав, що в той час чорні  люди співали тільки  у стилі зук чи рагга,  я зрозумів у той момент, що чорношкірі могли також співати оперу”.

Меценат, модель, танцюрист, вчитель, виконавець різноманітних джазових мюзиклів, барокових, сучасних опер, Фабріс Ді Фалько сам будучи метисом, не турбується про еклектизм: “Я вважаю себе птахом островів. Я хочу мати можливість літати від однієї дисципліни чи галузі до іншої. Я не хочу бути у клітці”

Музичні критики відзначають чистий тембр голосу інноваційного музиканта та різноманіття музичних програм Ф.Ді Фалько: сміливий виклик змішувати музику джазу та бароко, здійснювати  інтерпретації від сучасних творів до комедійних мюзиклів.

У статті New York Times “Нью-Йорк Таймс” журналіста Ф. Еберстата “Хто може протистояти чоловікові, який співає як жінка”, французький контратенор Філіпп Жарускі зазначає: “Голос Ді Фалько – інтригуючий та відрізняється від звичних моделей. Він надзвичайно ковзає від баритона до сопрано, він комфортно виконує твори Бахачи співає з джаз-саксофоністом Ману Дібанго. Я був шокований відмінністю між його фізичною зовнішністю та його кришталево чистим та дзвінким голосом “.

Фабріс ді Фалько – виконавець численних арій з опер Вівальді, Перголезі, Моцарта, Генделя. Зокрема, в операх Георга Фрідріха  Генделя – виконавець ролі Купідона у “Семеле”,  Секстуса  у “Юлій Цезар”, Нарциса в “Агрипині”,  а також Нерон в “Коронації Помпеї” Клаудіо Монтеверді та  багатьох інших оперних і театральних виставах у Токіо, Венеції, Буенос-Айрісі.

Фабріс ді Фалько частий гість на бароковій, сучасній оперній та театральній сцені у Франції та за кордоном, а також виступає з сольними концертами та бере участь у міжнародних фестивалях у Німеччині, Швеції, Італії, Аргентині, Африці, Румунії,  Японії.

 

Поділитись