Франсуа Ксав’єр Пуаза – фортепіано

Загальна інформація

Піаніст Франсуа-Ксав’єр Пуаза народився у 1989 році з швейцарським, французьким та китайським корінням. Закінчив Женевську і Гамбургську консерваторії та школу Джуліарда в Нью-Йорку у класах Алексєя Головіна, Євгена Корольова, Нельсона Гьорнера та Матті Ракалліо. Продовжує навчання в Національній академії Санта Сесілія в Римі під керівництвом Бенедетто Лупо.

Пуаза виступав з такими оркестрами як Suisse Romande та Svizzera Italiana, Литовські та Вірменські народні камерні оркестри, Цюріхський камерний оркестр, Познанська філармонія та ін. Він працював із Філіпом Береном, Тьєрі Фішером, Неєме Ярві, Лукасом Боровичем, Бернаром Лабаді та Фредеріком Часліном на престижних фестивалях Європи.

Франсуа-Ксав’єр Пуаза є лауреатом численних конкурсів: Міжнародний конкурс молоді у Касселі, Німеччина, перша премія на Міжнародному конкурсі молоді Ольденбурга 2009 р., Еліс Мейер в Гамбурзі в Німеччині 2009 р, Спеціальний приз журі на конкурсі ім. П. І. Чайковського у Москві та премія солістів у Migros-Kulturprozent-Classics у Цюріху, 2012 рік, фіналіст конкурсу “Клара Хаскіл” у В’єві, Швейцарія та інші.

Окрім своєї основної діяльності виконавця, він є директором Міжнародного фестивалю Puplinge Classique в Женеві.

Поділитись