Ірина Гінтова – скрипка (Україна -Швейцарія)

Загальна інформація

 

Ірина Гінтова – українська скрипалька. Народилась 5 квітня 1988 року в Києві. У віці 5 років вона вступила до Київської спеціалізованої музичної школи ім. М. Лисенка в клас скрипки Людмили Овчаренко. Завдяки чуйному керівництву своєї наставниці Ірина розкрила свій вроджений талант та натхнення до гри на скрипці. В 9 років вона виграла свій перший конкурс в Запоріжжі Під час навчання в Києві Ірина здійснювала активну концертну діяльність і досягла великого успіху та визнання в Україні та за кордоном.

Сьогодні Ірина живе в Цюріху (Швейцарія), де вона навчалась в Цюріхському університеті мистецтв під керівництвом Захара Брона та Іллі Грінгольца.

Ірина є лауреаткою та володаркою премій багатьох міжнародних конкурсів скрипалів. Серед них: Гран-Прі на Міжнародному конкурсі ім. П’єра Лант’є (2001 р., Париж, Франція), Друга Премія на Міжнародному конкурсі ім. Гнесіна (2003 р., Москва, Росія) та Друга Премія на 11-му Міжнародному конкурсі скрипалів “Citta di Brescia” (2007 р., Брешія, Італія). Вона є володаркою студентської премії конкурсу інструментальної музики «Migros Culture Percentage» (2011 р., Цюріх, Швейцарія).

Ірина Гінтова брала участь в майстер-класах Ігоря Озіма, Петру Мунтіану, Міли Мартін, Менахема Пресслера, Лоуренса Пауера, Бруно Каніно, квартету «Cuarteto Casals», Івана Монігетті, тощо.

Ірина часто вступає з сольними концертами та бере участь в концертах камерної музики в найбільших концертних залах України, Швейцарії, Німеччини, Італії, Франції, Чехії та США.

В 2009 р. в Цюріху вона заснувала струнне тріо «Opus 8».

Ірина є учасницею багатьох фестивалів, серед яких Фестиваль камерної музики ім. Гідона Кремера в Локенхаузі (Австрія, 2002), «Herbst in der Helferei» (Швейцарія, 2009), «October with Great Violinist» (Італія, 2009), Міжнародний кампус камерної музики для ансамблів «Jeunesses Musicales» (Німеччина, 2010), «Four Seasons» (Швейцарія, 2011), «Музичні зустрічі та академія в Сантандері» (Іспанія, 2012, 2013).

З 2013 р. Ірина Гінтова є концертмейстером Симфонічного оркестру Санкт-Галлена (Швейцарія).

 

Поділитись