Три вершини АСОЛНФ у Китаї: різдвяно-новорічні гастролі колективів філармонії

24.12.2019
Опис

Різдвяний час в Європі та світі – це час грандіозних святкових концертів класичної музики! Ще часом їх називають концертами Ґала-Штраус. Ця віденська традиція вже має тривалий час і активно поширилась у всьому світі. Вони користуються шаленою популярністю: квитки на ці події викуповують чи не за рік вперед.

Брати участь у цих концертах, в Європі, як правило, запрошують топ-диригентів та колективи високого рівня. Вони виступають лише один раз: тобто кожну подію представляють інші майстри батути. В той же час, репертуар зазвичай є незмінним: переважно це вальси і польки Й. Штрауса. У кожній країні, де поширилась ця традиція, вона також може втілюватись із «вкрапленнями» інших відомих творів класичної музики та національного репертуару.

Львівська національна філармонія має вже багато партнерів та кілька років поспіль у цей святковий час активно гастролює!

Зокрема, минулого тижня розпочались гастролі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії (АСОЛНФ) до Китаю. Це перша поїздка колективу до цієї республіки.

Турне триватиме три тижні, впродовж яких колектив виступатиме у найбільших концертних залах Китайської народної республіки. Репертуар концертів складатимуть композиції Й. Штрауса, Й. Брамса, А. Дворжака, Л. ван Бетховена, Я. Сібеліуса, а також і китайська музика.

Від початку гастролів оркестр вже зумів “підкорити” три вершини! Першою став тріумфальний виступ на головній сцені Китаю 20 грудня у Beijing Concert Hall у Пекіні. Диригував Володимир Сивохіп.

Львівська національна філармонія - Три вершини АСОЛНФ у Китаї: різдвяно-новорічні гастролі колективів філармонії

Афіша концерту АСОЛНФ у Пекіні. Диригент- В.Сивохіп

Другою – концерт в Shengjing Grand Theater (21 грудня) у Шеньяні. Диригував Фан Тао.

А третьою і не менш фантастичною вершиною став підйом оркестру на Велику Китайську стіну!

Інша частина оркестру філармонії у святкові дні виступатиме у Німеччині із диригентом Фолькером Шмідтом-Ґертенбахом. Там вони братимуть участь у святкових гала-концертах з опорою на віденський вальс та святкову музику німецьких майстрів.

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів разом  із диригентом Сімоном Камартіном в кінці грудня матиме серію святкових концертів у Швейцарії. Після цього колектив «крізь новорічну ніч» переїжджатиме у Південну Німеччину, де концертуватиме у перший тиждень січня із класичною програмою із оперних арій, а також композицій Й. Брамса, А. Дворжака, Й. Штрауса та ін.

У Німеччині виступатиме одна частина оркестру. Інша в той же час гастролюватиме Польщею разом із Войтеком Мрозеком.

Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» теж матимуть насичені святкові дні.  Впродовж 25 грудня – 6 січня вони гастролюватимуть у престижних європейських залах Європи, серед яких – Берлінська філармонія та знаменитий ляйпціґський Ґевандгаус.

Для відомих концертних майданчиків Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» готує 5 різних програм. Колектив співпрацюватиме із відомими колективами, солістами та диригентами, серед яких Юн Филінг та Міхаель Цукернік (які виступали вже на сцені Львівської філармонії у листопаді), Берлінський філармонійний камерний оркестр, Ольга Шепс (фортепіано), Юра Ревіч (скрипка) та ін.

Окрім двох програм, презентованих у листопаді Львові, український колектив також долучиться до виконання святкової концертної програми «4+4. 8 пір року», у контексті якої прозвучать всесвітньовідомі «Пори року» А. Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» А. П’яццолли. В Україні цей проєкт «Віртуозів Львова» є одним із улюблених у публіки та більш відомий за назвою «4+4».

Оркестр також презентуватиме його на сцені філармонії на початку 2020 року – 12 січня.

Фото із гастролів АСОЛНФ у Китаї можна переглянути тут.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...