«Віртуозний вечір»

Перший Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси
за підтримки Генерального спонсора - торгової марки "Світоч".

Середа 25.10.2017 / 19:00

Концертний зал ім. С. Людкевича

80-150

Абонементи діють

Опис

Минув рівно рік від часу проведення ІІ Міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси. Безпрецедентний конкурс зібрав у Львові молоді таланти з понад 10-ти країн світу. Це – ті, хто творитимуть. Ті, хто живуть музикою й зростають у ній невпинно. 25 жовтня володарка першої премії конкурсу Еллі Сах завітає з єдиним сольним концертом до Львівської обласної філармонії.
Віртуозна кореянка-американка, яка підкорила суддів, зараз навчається в університеті Моцартеум в Зальцбурзі. У її доробку – дипломи Школи Джулліард та Манхеттенської музичної школи, численні нагороди та здобутки, серед яких – блискуча перемога у Львові восени 2016 та Гран-Прі Міжнародного конкурсу філармонійного оркестру Марокко у 2017. Чуттєву скрипку й непересічний талант Еллі Сах відзначило високопрофесійне журі конкурсу Олега Криси.Тепер же у львів’ян буде змога послухати зіркову гостю – у програмі вечора Людвіг ван Бетховен, Кароль Шимановський, Йорг Відман та Джордж Гершвін. Запрошуємо 25 жовтня! А не мине й двох років – і Львів прийматиме ІІІ конкурс Олега Криси та запалюватиме нові музичні зірки.
Довідка Громадська організація Мистецьке об’єднання «Світ класичної музики» («СКМ») створена у лютому 2012 року з метою популяризації класичної музики, інтеграції української скрипкової музики у світовий контекст, а також забезпечення професійних музикантів, академічних колективів, навчальних закладів та майстрів з виготовлення та ремонту музичних інструментів всім необхідним.Президент ГО МО «СКМ» – Сергій Подолянчук.У 2013 році СКМ провели Перший Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси за підтримки Генерального спонсора – торгової марки “Світоч”. Конкурс отримав підтримку світового музичного товариства, що дало позитивний результат для іміджу Львова та України загалом. Високий рівень був зазначений у публікаціях популярного англійського видання – журнал «The Strad» та численних українських і зарубіжних ЗМІ. Вперше в Україні змагання такого рівня були засновані та організовані незалежною недержавною структурою. До контролю за голосуванням журі залучили аудиторську компанію «Контракти-Аудит». Надалі конкурс проводиться на регулярній основі (кожні 3 роки). У 2016 до Львова приїхало близько 30 учасників з 10 країн світу.Наступним етапом міжнародного проекту підтримки молодих талантів України було заснування у 2014 році Міжнародної Музичної Академії «СКМ» (м. Львів). Початковим етапом роботи Академії стали майстер-класи від видатних скрипалів та педагогів, до проведення яких були запрошені:
Олег Криса (США) – професор Істменської школи музики в Рочестері (штат Нью-Йорк, США) П’єр Амояль (Франція) – професор Університету «Моцартеум» у Зальцбурзі (Австрія) Крістіан Альтенбургер (Австрія) – професор Віденського Університету музики й виконавського мистецтва (Австрія)Українські студенти вперше змогли, не виїжджаючи за кордон, отримати великий досвід видатних педагогів та виконавців, традиції різних скрипкових шкіл, можливість безпосереднього спілкування як з видатними музикантами, так і з однолітками з різних країн світу.Після заснування Музичної Академії діяльність Мистецького об’єднання скеровується на вивчення та вирішення проблем у сфері культурних цінностей України. У цьому ж 2014 році створюється підприємство ПП «СКМ-ЕКСПЕРТ», яке здійснює фахову експертну оцінку культурних цінностей (струнно-смичкових інструментів, картин, тощо).Наприкінці 2014 року Мистецьким об’єднанням «СКМ» була створена перша в Україні майстерня з виготовлення струнно-смичкових інструментів «СКМ-Luthier».Для роботи в майстерні були запрошені відомі в Європі та країнах СНД скрипкові майстри – Юрій Куюн та Ігор Іванюк. Інструменти стали популярними та користуються попитом серед студентів і професійних музикантів в усьому світі. Скрипки встигли «зазвучати» на Міжнародному конкурсі скрипалів Олега Криси. Одна з них – модель Gibson – дісталася як спецприз учасниці конкурсу Яні Стадник. СКМ-Luthier знають вже і за межами України — на наших скрипках грають в США та Канаді, в Хорватії та Польщі. На моделях Gibson і Guarneri грають студенти Віденського університету музики та виконавського мистецтва.http://www.skm-music.com.ua/

Поділитись