Наш біль – Чорнобиль (до дня Чорнобильської трагедiї)

Чорнобильська трагедія ніколи не змаліє, ніколи не забудеться. “Наш біль — Чорнобиль” - проект пам'яті, проект, який говорить про важливе, гірке, але — невід'ємно наше. 26 квітня на камерній сцені Львівської обласної філармонії — концерт-спогад, концерт-рефлексія. Автор ідеї Ніна Карпінець зібрала у одному проекті солістів філармонії, які словом і музикою торкнуться тематики Чорнобильської трагедії, бо пам'ять повинна бути жива, а ніщо краще не оживляє, аніж мистецтво.
Чорнобиль - трагічна сторінка в історії нашої держави, чорний біль нашого народу. Звичайно, що просто згадати чи сказати, що 26 квітня 1986. Сталася трагедія планетарного масштабу - це нічого не сказати. Наш концерт - це вшанування тих, хто першими кинувся на боротьбу з "мирним" атомом, хто не роздумуючи віддав своє життя, щоб врятувати життя інших.
Це нагадування всім нам, що людина хоч і вінець творіння Господнього, але залишається частинкою нашої матері - землі. І природа надзвичайно чутлива до людської діяльності, і не пробачає помилок.
Ми повинні про це пам'ятати. Щоб в майбутньому не дай Боже не повторити цих помилок.

Четвер 26.04.2018 / 14:00

Камерна сцена (вул. Чайковського, 7, вхід «Каса», третій поверх)

30

Поділитись