У ВИРІ ТАНЦЮ

Концертний зал ім. С. Людкевича

Неділя 03.11.2019 / 18:00

Концертний зал ім. С. Людкевича

80-300

Абонементи діють

Опис

Історія цих двох знаменитих циклів пов’язана із берлінським видавцем Фрітцом Зімроком, який у 1869 році видав перший цикл “Угорських танців” для фортепіано Й.Брамса. Шалена популярність цих колоритних замальовок спонукала видавця до замовлення ще одного зошита “Угорських танців”, який композитор мав можливість завершити лише у 1880 році.  Тому Ф.Зімрок звернувся до іншого свого клієнта, Антоніна Дворжака, із пропозицією створити щось на кшталт опусу Й.Брамса. Його робота побачила світ у 1878 році. Після позитивних відгуків музичних критиків , “Слов’янські танці” почали активно купувати у нотних магазинах, а концерти за участю автора користувались популярністю.

Обидва цикли здобули свою популярність в оркестрових версіях та часто виконуються у найрізноманітніших локаціях та подіях у всьому світі! Їх інструментуванням займалися самі автори, при цьому А.Дворжак активно допомагав Й.Брамсу. Поєднання тенденцій XIX століття, особливостей народних танців і фольклору (серед яких угорський, чеський та навіть український) забезпечило їм впізнаваність, а окремі номери із цих опусів тепер асоціюються із іменами А.Дворжака та Й.Брамса.

3 листопада “Слов’янські танці” А.Дворжака та “Угорські танці” Й.Брамса прозвучать у виконанні АСОЛНФ під орудою Сергія Хоровця!

Запрошуємо насолодитися улюбленими композиціями!

 

Виконавці :

  • Академічний Симфонічний Оркестр Львівської Національної Філармонії
  • Сергій Хоровець – диригент

Програма :

  • Антонін Леопольд Дворжак.  “Слов’янські танці”  op.46
  • Йоганнес Брамс. “Угорські танці”

Поділитись