«Про масштабний джазовий проект мріяла чотири роки»

14.03.2018
Опис

Його прем’єра, розповіла солістка Наталія Грановська, відбудеться на сцені Львівської філармонії 25 березня

Ви любите джаз так, як його любить солістка Львівської філармонії Наталія Грановська? Співачка виношувала проект Simply the best чотири роки — плекала, леліяла і створила грандіозне шоу, прем’єра якого відбудеться 25 березня у Львівській філармонії. Про творчий шлях і здійснення найзаповітнішої мрії Наталія Грановська розповіла журналісту «ВЗ».

— Незабаром у Львівській філармонії відбудеться ваш сольний концерт. Чим цього разу здивуєте вибагливу львівську публіку?

— Це — масштабний проект, про який мріяла чотири роки. Не зовсім сольний концерт, адже разом зі мною виступлять солістка філармонії Маріанна Лаба і запрошений зірковий гість Аніс. У супроводі оркестру виконаємо джазові хіти, а допомагатиме нам бек-вокал — Ladies Trio, які додадуть концертові особливого шарму.

— Не лише співаєте, а й фонтануєте ідеями. Ви — автор мюзиклу «Королева карнавалу», де й виконали головну роль Дони Скандалони. Чому вирішили не просто дати концерт, а створити мюзикл?

— Я — автор ідеї «Королеви карнавалу». Музику написав відомий композитор Ігор Поклад, сценарій — Олександр Вратарьов. Випадкове знайомство з Ігорем Покладом народило ідею втілити мюзикл у життя на сцені нашої філармонії. Ми його показували чотири рази і щоразу з повним аншлагом. «Королева карнавалу» мене надихнула і пізніше відбувся проект «Свято оперети», згодом — проект Vive la France!, де виконувалися твори французьких композиторів, а гостям подавали каву по-французьки… Тепер от Simply the best.

— Ви — випускниця Національної музичної академії імені Чайковського. Чому вирішили вступати у столиці, адже народилися у Мостиськах на Львівщині? Чому не Львівська консерваторія?

— Мій тато — військовий. Два роки батьки жили у Мостиськах, і я там народилася. Потім батька перевели до Львова, а тоді до Києва. Тому я вчилася у столиці – там закінчила школу, вступила в університет імені Тараса Шевченка, а потім — консерваторію.

— То ви співачка з двома вищими освітами?

— Так. Перша освіта — «адміністративний менеджмент».

— З дитинства знали, що станете співачкою?

— Це була найзаповітніша і найпотаємніша мрія відтоді, як себе пам’ятаю. Ходила до звичайної школи, а паралельно — до музичної. Вчилася грати на фортепіано. Але співала завжди і всюди. Для себе! Приходила зі школи і по чотири-п’ять годин співала. Коли мені виповнилося 16 років і постав вибір — ким бути, чітко розуміла, що маю бути співачкою. Але не знала, де навчають вокалу. Тому й вступила в один з найкращих університетів України. На другому курсі зрозуміла, що це не моє. Почала шукати дорогу, яка приведе мене до консерваторії. Розуміла: якщо Господь захоче, щоб я співала, то двері будуть відкриватися. Мене прослухав педагог із вокалу, і я почала готуватися на підготовче відділення вокального факультету консерваторії. У підготовку входило триразове заняття з вокалу і фортепіано, курси італійської та англійської мов. А ще танці і сольфеджіо. Паралельно закінчувала університет. І лише тоді вступила у консерваторію.

— Першу сходинку на велику сцену подолали…

— Першу подолала, але важливою сходинкою у становленні мене як співачки був пошук педагога, який би мені поставив голос. І Господь мені таку дав. Це Любов Петрівна Крижановська. Її вихованці співають не лише в Україні, а й на світових сценах.

— Ви багато років виступали у Києві і стали лауреатом міжнародного конкурсу «Мистецтво ХХІ століття». Але покинули столицю і приїхали до Львова…

— Найголовніша причина у тому, що Львів для нашої родини — це рідне місто. Це місто кохання моїх батьків. І коли я сказала батькам у 2012 році, що їду на роботу у Львівську філармонію, вони були щасливі. Не буду вас переконувати, що Львів — культурна столиця, оаза мистецтва і неповторний шарм… Творити у Львові – це наче витягнути щасливий лотерейний квиток.

https://wz.lviv.ua/interview/367346-pro-masshtabnyi-dzhazovyi-proekt-mriiala-chotyry-roky

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...