Владислав Шиманський – почесний гість фестивалю «Музика в старому Львові»!

05.08.2019
Опис

Гостем VI міжнародного музичного фестивалю «Музика в старому Львові» стане ректор Музичної академії в Катовіце Владислав Шиманський!

Музикознавець, органіст та композитор, Владислав Шиманський успішно поєднує концертну, наукову та викладацьку діяльність. Зокрема, є автором багатьох публікацій у сфері органної музики та органобудування, періодично читає лекції, виступає на міжнародних конференціях. Також його перу  належить чимало органних, камерних та вокально-інструментальних композицій, які виконуються у багатьох крупних європейських музичних центрах. Концертна діяльність музиканта охоплює десятки країн, серед яких Норвегія, Німеччина, Данія, Фінляндія, Швеція, Швейцарія, Італія, Нідерланди  та ін. З 2016 року Владислав Шиманський є ректором Музичної академії в Катовіце.

Почути гру відомого польського органіста можна буде 25 серпня у Римо-католицькому кафедральному соборі, що на площі Катедральній, 1. Подія матиме назву «Орган Яна Слівінського у Львові» та відкриє ще одну цікаву сторінку мистецького життя Львова, адже саме тут жив і творив відомий майстер органів. Один із його інструментів до сьогодні зберігся у Римо-католицькому кафедральному соборі, де 25 серпня у рамках фестивалю «Музика в старому Львові» Владислав Шиманський виконає органні твори польських, португальських, нідерландських, німецьких, угорських та французьких майстрів.

Щиро запрошуємо! Вхід вільний!

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...