Звучатимуть уривки з «Трістана та Ізольди», «Перстня Нібелунгів»…

14.05.2018
Опис

37-й Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» стартує у Львові. Свято музики з відомими іменами та тривалою історією розпочнеться 18 травня і триватиме до 10 червня. Понад три тижні класики та 21 концерт чекають у ці дні на львів`ян та гостей міста.

Головний диригент Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії Тарас Криса розповів, що оркестр відкриватиме фестиваль ввечері18 травня трьома творами. «Ми гратимемо скрипковий концерт Шумана, «Петрушку» Стравінського – це оригінальна версія 1911 року для дуже великого оркестру. З несподіванок – твір мексиканського композитора Ревуельтаса «Сенсемайя». Це легенда про змія, традиційний кубинський образ. «Сенсамайя» – прем’єра для Львова, дуже енергійний твір. А наш соліст – скрипаль Маркіян Мельниченко, уродженець Львова, який живе у Австралії», – розповів Тарас Криса.

За його словами, на фестивалі також буде проект, присвячений Вагнерові – Ґала Вагнер. Прийдуть солісти з США та Німеччини. У програмі – уривки з «Трістана та Ізольди» і «Перстня Нібелунгів». Академічний симфонічний оркестр гратиме на фестивалі й багато інших творів, тому, як зазначив головний диригент, графік буде зайнятим.

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...