Львівські композитори та музиканти їдуть до Києва: 2-3 грудня у столиці відбудеться марафон «Нова музика Львова»

29.11.2017
Опис

Куратор проекту, композитор Богдан Сегін розповів, що досвід проведення фестивалю «Контрасти» допоміг сформувати програму і для марафону в Києві. «Багато львівських музикантів постійно зайняті – гастролюють та концертують. Але коли виникла ідея провести ці два дні, то ми вирішили повноцінно представити і старшу, й молодшу генерацію. 2 грудня презентуватимемо класиків, 3 грудня – молодих композиторів, а також авангардну музику», – розповів Богдан Сегін.

За його словами, ідея марафону для організаторів не нова – її вже випробовували у проекті «Ніч контрастів» на фестивалі «Контрасти». В Києві заплановано шість годин безперервної музики, зустрічі з композиторами, експериментальні проекти, презентацію студії електронної музики.

«Програма дуже насичена. Буде можливість і спілкуватися, і слухати музику, – зазначив Богдан Сегін. – Формат спілкування з композиторами ми започаткували кілька років тому. Це були ранкові кави чи ланчі. В Києві відбудуться дві зустрічі – зі старшими й молодшими поколіннями. Матимемо розмову про їхню творчість, історичний зріз про роль і місце львівської композиторської школи. Також серед неконцертних подій – електро-акустичні перформенси, аудіовізуальні інсталяції». Спеціальним гостем проекту стане київський піаніст Євген Громов, який презентуватиме ранню фортепіанну творчість Валентина Сильвестрова.

Богдан Сегін зазначив: «Молодь завжди в пошуках і так має бути. Композитори старшої генерації теж свого часу багато експериментували. Молодь легше піддається на роботу з новими медіа. Вона має енергетичні запаси, щоби не лише займатися творчістю, а й формувати контекст і творити довкола себе середовище – колективи, проекти, фестивалі. Сучасні композитори часто самі стають виконавцями».

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...