Музика, яка об’єднала добрі серця

22.10.2018
Опис

18 жовтня в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбувся концерт класичної музики, ініціатором якого виступив Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської національної філармонії. Участь в концерті взяв запрошений австрійський диригент Шандор Карої (м. Відень).

До програми концерту увійшли твори видатних композиторів 18 – 19 століття: Вольфганга Амадея Моцарта, Петра Чайковського, а також твором музичного бунтівника Ігоря Стравінського.

Окрім суто естетичної складової захід мав соціальне значення та мету: він відбувся в рамках відзначення 100-ліття Листопадового Чину та утворення ЗУНР. Шануючи історію та героїв, які виборювали Незалежність України в минулому, ми пам’ятаємо про сучасних Героїв – наших захисників, які сьогодні, ціною власного життя, боронять наше право на життя в незалежній, квітучій та сильній Україні! Колектив Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів», який з перших днів війни підтримує та допомагає українським військовим, зокрема, 80-й окремій аеромобільній бригаді, в рамках концерту зініціював проведення збору коштів на лікування пораненого в зоні бойових дій воїна Данила Семчишина, який потребує невідкладної операції, що врятує йому життя – життя однієї людини, яка врятували сотні, тисячі… Вартість операції становить 5000 євро. Під час концерту завдяки добрим серцям людей, які завітали на концерт, та шляхом перерахунку на банківську карту було зібрано 13 802 грн. та 50 євро. Цієї суми недостатньо для покриття витрат на операцію, тому звертаємось до всіх небайдужих долучитись до спільної доброї справи.

Благодійні пожертви можна перераховувати на карту ПриватБанк 13402 грн., та 50 євро.

Ще раз щиро дякуємо всім, хто долучився до збору коштів!

Фото: Олександр Шамов

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...