На фестивалі «Віртуози» звучатимуть популярні і оскароносні музичні твори

14.05.2018
Опис

37-й Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» стартує у Львові. Свято музики з відомими іменами та тривалою історією розпочнеться 18 травня і триватиме до 10 червня. Понад три тижні класики та 21 концерт чекають у ці дні на львів`ян та гостей міста.

Керівник камерного оркестру «Віртуози Львова» Сергій Бурко розповів, що другим концертом фестивалю буде вечір від оркестру «Віртуози Львова» з програмою за участю іноземних гостей. До Львова приїде Ана де ла Вега, флейтистка з Австралії, блискуча виконавиця. У програмі МОЦАРТMOZARTМОЦАРТ вона виступатиме зі своїм чоловіком-скрипалем Даніелем Рьоном. Сергій Бурко зазначив, що це цікава програма для меломанів. У оркестру також заплановані концерти з диригентом Шюнго Моріямою з Японії, який вже має своїх шанувальників у Львові. Цього разу відбудуться два проекти з хором та молодими японськими солістами. «Віртуози Львова»  закриватимуть фестиваль 10 червня разом з польським диригентом Бартошем Жураковським. А 1 червня вперше у Львові диригуватиме ще один гість з Польщі – Яцек Рогаля, директор філармонії у Кельце. Прозвучать твори Шопена й сюїта «Кармен» Щедріна в оркестровому варіанті та симфонія Мендельсона. Сергій Бурко додав: «Фестиваль «Віртуози» є одним з найстаріших в Україні. Він має свої традиції й ми намагалися зберегти «бренд». Цікаво, що 13-го фестивалю не проводили – організатори напівжартома подумали, що це не хороше число».

Директор-розпорядник Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Тетяна Приліпко розповіла, що програма їхнього концерту 2 червня – оскароносна. «INSO-Львів» виконає твори композиторів, які неодноразово отримували відзнаки за музику до фільмів. Це, зокрема, твори Джона Вільямса та добре відома сюїта «Зоряні війни». Ми доповнили цю програму творами Гершвіна – виконаємо дуже популярний твір «Американець в Парижі». 20 травня «INSO-Львів» подарує слухачам дві світові прем’єри угорського композитора єврейського походження Пала Германа. Він зник в одному з концтаборів, та його нащадки знайшли ноти і вирішили відновити ці твори. І вони вперше прозвучать у Львові під час фестивалю. До прем’єр долучиться оперна співачка Софія Соловій та віолончеліст Клайв Грінсміт. Диригуватиме Теодор Кухар», – розповіла Тетяна Приліпко.

Третій концерт від молодіжного оркестру відбудеться 26 травня. Це – Друга оркестрова академія «INSO-Львів». «Ми започаткували співпрацю з Львівською музичною школою. Залучаємо молодих і талановитих музикантів, учнів 8-10 класів. Вони пройшли відбір і долучаться до нас на сцені під диригуванням австрійського маестро Георга Куґі. Вже були групові репетиції – учні з ентузіазмом підійшли до програми. Очі горять і вони знову хочуть на сцену з професійним оркестром. А програма буде дуже віртуозна!» – розповіла Тетяна Приліпко.

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...