Понад три тижні класики – на фестивалі «Віртуози»

14.05.2018
Опис

37-й Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» стартує у Львові. Свято музики з відомими іменами та тривалою історією розпочнеться 18 травня і триватиме до 10 червня. Понад три тижні класики та 21 концерт чекають у ці дні на львів`ян та гостей міста.

Директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп розповів, що у студентські часи він був ще глядачем першого фестивалю. «Я також багато років брав участь як диригент та артист, а зараз опікуюся організацією. «Віртуози» – це хороша львівська історія, одна з найдавніших наших мистецьких історій, яка успішно переживає усі труднощі та зміни. Ця історія знову розпочнеться у Львові, традиційно – у травневі та червневі дні», – зазначив генеральний директор філармонії.

Керівник оргкомітету фестивалю Богдан Сегін повідомив, що на львів’ян та гостей міста чекає 21 концерт та безліч тем, які охоплять оркестри-учасники. Також буде ряд камерної музики від солістів та ансамблів – і українських, і закордонних. «У цьогорічному фестивалі репертуарна політика буде розширена у часовому просторі. Фестиваль охопить багато епох – зокрема, класицизм, романтизм і бароко, оркестрові програми занурять у твори ХХ століття, а в камерних програмах звучатиме музика, написана нашими сучасниками кілька років тому», – провів екскурс програмою фестивалю Богдан Сегін.

Керівник оргкомітету розповів, що у фестивалі візьмуть участь численні львівські колективи та солісти, зокрема – струнний квартет «Фенікс», солісти –піаністки Маріанна Гумецька та Етелла Чуприк з фортепіанними програмами. З Польщі приїде відомий акордеоніст Мацєй Фронцкевич, який представлятиме сучасну музику українських та польських композиторів. Більшість подій відбуватиметься у стінах філармонії, але також заплановано концерт у Гарнізонному храмі Петра і Павла. Переважно програма містить один концерт на день, але у деякі завантажені дні буде одразу по три проекти. «Багато музикантів висловили бажання приїхати до Львова на фестиваль. Знаковий проект – це «Мирослав Скорик у стилі джаз», який триває вже понад півроку. На фестивалі буде і він, більше того – диригуватиме сам композитор. Жанрова палітра цьогорічних «Віртуозів» – від класики до кіномузики, джазу та етномузики», – розповів Богдан Сегін.

 

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...