Теодор Кухар на “Збручі”: сходження до світових вершин

06.04.2023
Опис

Після масштабних гастролей у Сполучених Штатах  Америки Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії на чолі з головним диригентом Теодором Кухаром знову готовий дивувати й надихати своїх слухачів. 7 квітня у Концертному залі Людкевича колектив виступить з унікальною програмою. А поки про підсумки турне, його особливості, а також ціннісне підґрунтя Оркестру розповів його керманич для онлайн-газети “Збруч”.

“З цілковитою певністю скажу, що симфонічний оркестр Львівської національної філармонії тепер має чи не найвищий рейтинг у світі серед всіх музичних (симфонічних) колективів України. Ці поїздки, які оркестр мав в Штатах, те, що нас чекає через наступні два сезони — Англія, Шотландія, Гонконг, Токіо…, а ще що останні півтора року в нас було записано 16 дисків і велика кількість записів відбудеться цього року, — це знак якості. Жоден оркестр в Україні не може й близько порівнятись з тим, що  маємо ми тепер. Це значний престиж для репутації оркестру, не лише у Львові, Україні, а й на міжнародних подіях, в яких оркестр показав себе серед найвищих світових колективів”.

Завтра, 7 квітня, Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії виступить під батутою Теодора Кухара разом з одним з найвидатніших віолончелістів свого покоління Іржі Бартом. Програма концерту занурить в настрої закінчення прекрасної епохи романтизму. Звучатимуть останній сольний Концерт для віолончелі сі мінор  чеського композитора Антоніна Дворжака та одну з перших симфоній австрійського композитора,  майстра “абсолютної” музики Антона Брукнера, Симфонія №3 ре мінор.

Львівська національна філармонія - Теодор Кухар на "Збручі": сходження до світових вершин

Поділитись


Популярне

10.12.2023 Медіа

5000 підписників на YouTube-каналі Львівської філармонії

Раді повідомити всім нашим шанувальникам т...

08.05.2024 Концерти

Концерт “Крізь темряву” презентовано на каналі філармонії

У найважливіший для усіх християн тиждень Академічний симфонічний оркестр Л...

05.12.2023 Анонси

Анонс благодійних концертів від INSO-Lviv

Одна з найбільш очікуваних новин цієї зими від Академічного симфонічного оркестру INSO-Lviv Львівської н...