Форум видавців запрошує літніх людей безкоштовно відвідати культурні заходи

29.07.2018
Опис

20-23 вересня 2018 року в рамках ювілейного 25-го Національного Форуму видавців у Львові пройде благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання». Її вже п’ять років поспіль організовує ГО «Форум видавців» у співпраці з рядом інституцій, які спеціалізуються на роботі з літніми людьми.

Ця акція – яскравий приклад того, як громадські і культурні організації, а також влада і мешканці міста об’єднуються заради спільної мети.  «Третій вік» спрямований на підвищення свідомого ставлення до старості та толерантності до літніх людей у суспільстві.

А тепер трішки цифр. Минулого року в межах цієї акції книжковий ярмарок і презентації у Палаці мистецтв безкоштовно відвідали 9332 особи пенсійного віку. 2000 з них придбали книжки зі спеціальною знижкою, 4000 відвідали культурні заходи, 622 нові книжки було закуплено та передано у бібліотеки територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян, а також книжкових клубів, створених в межах акції у бібліотеках ЦБС для дорослих у Львові і Стрию.

«Третій вік» спряла тому, що у читацьких клубів для літніх людей з’явилися й інші доброчинці, які почали жертвувати книги.

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...