Дмитро Чоні – фортепіано (Україна – Австрія)

Загальна інформація

Переможець численних міжнародних конкурсів, Дмитро Чоні вже здобув собі репутацію як концертний піаніст міжнародного рівня. Він є лауреатом престижних конкурсів: Міжнародний конкурс піаністів ім. Ферруччіо Бузоні (Італія, 2017), Міжнародний конкурс пам’яті Володимира Горовиця (Україна, 2017), Міжнародний конкурс піаністів в Сан-Марино (Сан-Марино, 2016). Також він отримав 1 премію Міжнародного конкурсу піаністів в Римі (Італія, 2017), 1 премію Міжнародного конкурсу піаністів «San Sebastian City» (Іспанія, 2017), 2 премію Міжнародного конкурсу піаністів в Суджоу (Китай, 2017), 1 премію Міжнародного конкурсу піаністів в Тукумані (Аргентина, 2016), 1 премію Міжнародного конкурсу піаністів «Stefano Marizza» (Італія, 2016), 1 премію та звання абсолютного переможця Міжнародного конкурсу піаністів «Tribute to Jurica Murai» (Хорватія, 2016), 1 премію та Гран-прі Міжнародного конкурсу піаністів «Ville de Gagny» (Франція, 2013), 1 премію Міжнародного конкурсу піаністів ім. Алємдара Караманова (Крим, 2009).

Восени 2017 року Дмитро отримав «Arturo Benedetti Michelangeli Prize» – головну нагороду Академії Піаністів в м. Еппан (Італія).

Як соліст Дмитро Чоні виступав з такими престижними оркестрами, як Симфонічний Оркестр Республіки Сан-Марино під орудою дириґента Ф. Оммассіні, Симфонічний Оркестр Суджоу під орудою дириґента Алена Періса, Національний симфонічний оркестр України під орудою диригентів Володимира Сіренка та Віталія Протасова, Тамбовський Філармонічний Оркестр під орудою Михаїла Лєонтьєва, та Вараждінський камерний оркестр.

Він охоче виконує камерну музику. Разом з різноманітними ансамблями його запрошували до проектів «Colluvio» у Австрії та «Zeist Music Days» у Нідерландах, де він отримав уроки у Адріана Бренделя, Марка Данеля та в учасників Єрусалимського квартету.

Дмитро виступав на фестивалях «Kissinger Sommer Festival» у Німеччині, «Next Generation Classic Festival Bad Ragaz» у Швейцарії, «Harmonie Starego Miasta» у Польщі та «Київські літні музичні вечори» в Україні. Особливо важливими для Дмитра були виступи у Teatro Colon в Аргентині та на фестивалі «Kissinger KlavierOlymp» у Німеччині.

Дмитро Чоні народився в Києві в 1993 році. Почав уроки гри на фортепіано в чотири роки у Галини Заславець. Навчався в Києві в класі Ніни Найдич та професора Юрія Кота. Наразі він є студентом Університету музики та театрального мистецтва Ґраца в класі професорки Мілани Чернявської.

Дмитро є стипендіатом і постійним учасником Міжнародної музичної академії у Князівстві Ліхтенштейн. Також Дмитро отримує майстер-класи у видатних музикантів, таких як Аріє Варді, Сєргєй Бабаян, Павел Ґілілов, Клаус Хельвіґ, Григорій Ґрузман, Акуілес Делле Віньє, Яков Касман та Оксана Яблонська.

Поділитись