Ярослав Мейснер – тромбон(Польща)

Загальна інформація

Ярослав Мейснер – випускник легендарного класу професора Павла Валошчика музичної школи в м. Битом (Польща) та Музичної Академії м. Катовіце, клас професора Міхала Мазуркєвіча, яку він закінчив з відзнакою в 2018 році. Сьогодні він вчиться в аспірантурі в своїй альма-матер. Ярослав є переможцем багатьох міжнародних та національних конкурсів, серед яких: 10-й Міжнародний конкурс духових інструментів в м. Брно, 2-й Міжнародний конкурс духових інструментів в м. Вільнюс, 6-й Міжнародний конкурс духових інструментів ім. Андрейса Юрьянса в м. Рига, 1-й Міжнародний конкурс мідних духових інструментів і м. Львів, 6-й Міжнародний конкурс мідних духових інструментів в м. Гданськ.

Ярослав двічі отримував стипендію від Міністерства культури і національної спадщини, а також є стипендіатом програми «Молода Польща» («Young Poland»). Під час навчання він чотири рази отримав стипендію від Ректора і виграв в конкурсі на отримання престижної стипендії «Yamaha Scholarship Foundation of Europe». Він підтримує регулярну співпрацю з такими оркестрами, як Національний симфонічний оркестр Польського радіо в м. Катовіце, оркестр «Sinfonietta Cracovia», камерний оркестр «AUKSO», оркестр Бетховенської Академії (Польща), Capella Gedanensis, оркестр Польської Балтійської філармонії ім. Ф. Шопена, а також оркестри філармоній Нижньої Сілезії, м. Гожув, м. Ополє, м. Щецин, м. Забже, м. Рибнік, Польський оркестр музики до кінофільмів (Polish Film Music Orchestra), оркестр Варшавської камерної опери, камерний оркестр Сілезії.

В концертному сезоні 2014/2015 рр. він працював в оркестрі Опольської філармонії. У вересні 2017 р. він склав іспит і був зарахований в Національний симфонічний оркестр Польського радіо в м. Катовіце, а з квітня 2018 р. він є першим тромбоном в Польській Балтийській філармонії ім. Ф. Шопена в Гданську. Як запрошений музикант він брав участь в записі багатьох дисків, включаючи архівні записи.

Його творча біографія містить численні сольні виступи з симфонічними та духовими оркестрами, серед яких оркестр Сілезької філармонії, Sinfonia, професійний симфонічний гурт «Rīga», Вільнюський камерний оркестр, Польський молодіжний симфонічний оркестр, університетський брас-бенд. В якості музиканта оркестру він працював з такими диригентами, як Александр Лібрайх, Міхаель Цильм, Габріель Хмура, Тадеуш Стругала, Яцек Каспшик, Ларрі Лівінгстон, Кшиштоф Пендерецький, Георгій Чічінадзе.

Поділитись