«Віртуози Львова» – бурхливе завершення 24-го сезону!

01.07.2019
Опис

Концертний графік Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» завжди вирізняється неабиякою насиченістю! Колектив не лише активно виступає із найрізноманітнішими програмами у рідному місті, а й також успішно гастролює у багатьох країнах світу!
Не менш цікавим було й закриття сезону 2018-2019 рр. Під орудою засновника та незмінного художнього керівника оркестру, Сергія Бурка, «Віртуози Львова» представили дві цікавих програми: 26 червня у Львівській національній філармонії відбулась подія із промовистою назвою «Violoncelles, vibres» та 30 червня у польському місті Бусько-Здруй за участі колективу звучала знаменита композиція Джованні Перґолезі «Stabat Mater».
У концертному залі ім. С. Людкевича у супроводі оркестру талановиті солісти – Оксана Литвиненко і Назар Джурин – виконували кращі зразки віолончельного репертуару: «Kol Nidrei» Макса Бруха, два концерти Йозефа Гайдна, а також надзвичайно популярний твір сучасного італійського композитора й віолончеліста Джованні Солліма.
Натомість у Польщі «Віртуози Львова» виступили на XXV міжнародному музичному фестивалі ім. Кристини Ямроз, польської співачки, солістки Варшавської опери. Із фестивалем оркестр вже має тривалу співпрацю та чи не щороку там успішно виступає із найрізноманітнішими програмами. У 2019-му, разом із польськими музикантами (Івонна Соха – сопрано, Маґдалена Ідзік – мецо-сопрано, Катажина Срока – клавесин) «Віртуози» виконали шедевр духовної музики італійського композитора Джованні Перґолезі.
Такі різні програми свідчать про широту репертуару колективу, а незмінно велика кількість гостей на подіях за його участі, – про неабияку любов та відданість оркестру, який, безумовно, є одним із провідних в Україні!
Із нетерпінням очікуємо наступного, ювілейного 25-го сезону оркестру, який обіцяє бути ще більш цікавим та насиченим!

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...