Гастролі INSO-Львів у Нідерландах

13.11.2019
Опис

У листопаді симфонічний оркестр Львівської національної філармонії INSO-Львів відправився у гастрольний тур Нідерландами! Впродовж 8-25 листопада колектив спільно із Національною заслуженою академічною капелою «Думка» та диригентом Раймондом Янссеном виступить у восьми містах Королівства.

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської національної філармонії впродовж багатьох років здійснює співпрацю з нідерландським диригентом Раймондом Янссеном, засновником і директором агенції Cadenza European Art Productions, місія якої пошук партнерів та встановлення співпраці між музикантами, творчими колективами зі Східної Європи та концертними майданчиками у країнах Західної Європи, яка ґрунтується на переконанні, що Східна Європа має надзвичайний потенціал зумовлений багатою традицією. Через діяльність агенції Раймонд Янссен хоче презентувати ці традиції, що формувалась впродовж століть, в країнах Західної Європи. Найголовнішим пріоритетом агенції Cadenza European Art Productions є якість, тому вона залучає провідні оркестри та вокалістів. Одним з напрямків цієї співпраці є концертні тури містами Нідерландів.

Одним з напрямків цієї співпраці є концертні тури містами Нідерландів. В рамках цьогорічного туру оркестру відбудуться 19 концертів в таких містах, як Амстердам, Роттердам, Ейндговен, Гаага, Гронінген, Арнем, Оденбош, Апелдорн. Цього року до участі в турі запрошено ще один український колектив – Національну заслужену академічну хорову капелу «Думка». В програмі концертів – відомі твори європейських та українських композиторів. Зокрема, Мирослава Скорика і Миколи Лисенка. Соло на скрипці виконує концертмейстер оркестру Євген Крук.

За ініціативою голови правління оркестру, заступника Генерального директора Львівської національної філармонії Іоланти Пришляк щороку до концертних програм включаються твори українських композиторів, тим самим реалізується ключова місія оркестру – культурна дипломатія. Українські музиканти вже відіграли 5 успішних концертів в рамках туру у вщент заповнених залах (а це 1500 – 2000+ місць в кожному): Concertgebouw в Амстердамі, De Doelen в Роттердамі, World Forum в Гаазі. Міжнародна публіка з географією від Австралії до Англії вітала музикантів стоячими оплесками. Попереду ще 14 концертів.

Після завершення туру, на запрошення Посольства України в Королівстві Нідерланди в особі Надзвичайного та повноважного посла Всеволода Ченцова, оркестр дасть концерт в рамках 24-ї конференції країн-партнерів Організації із заборони хімічної зброї, що відбудеться в конгрес-центрі World Forum в Гаазі.

 

Тож  слідкуйте за гастролями INSO-Львів разом із нами!

Фото – Александр Шамов

Слідкуйте за концертами колективів Львівської національної філармонії на наших офіційних сторінках у Facebook та Instagram.

 

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...