Музика Баха у надихаючих та несподіваних виконаннях: Львівська філармонія запрошує на фестиваль «BACH CONTEMPORARY»

09.01.2023
Опис

 

10 днів  з 12 по 22 січня 2023 року Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика вже вп’яте запрошує слухачів на різдвяний фестиваль «BACH CONTEMPORARY», події якого зруйнують стереотипи про музику німецького генія. Вони покажуть, наскільки вона, навіть через 300 років, є актуальною та цікавою (адже у перекладі з англійської назва фестивалю звучить як «Бах сучасний»)!

П’ять концертів «BACH CONTEMPORARY» оздоблять зиму вишуканою класикою композиторів із різних куточків світу та епохальними музичними хітами останніх років!

Ініціатором створення і проведення фестивалю, а також його директоркою є українська органістка Олена Мацелюх. У його подіях візьмуть участь справжні майстри своєї справи – українські музиканти-віртуози.

Концерти «BACH CONTEMPORARY» супроводжуватимуть візуалізації від художниці-імпровізаторки Ольги Куц, яка із допомогою різних технік (графіка, живопис) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

 

Розклад подій фестивалю «BACH CONTEMPORARY»:

 

Bach Contemporary. Концерт-відкриття

12.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

 

На відкритті фестивалю прозвучать чотири  концерти  в перекладі для фортепіано та органа, а також  кантати Йоганна Себастьяна Баха написані композитором до Різдвяних свят.

Солісти доведуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівнянною й особливою!

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-opening-2023/

 

Bach Contemporary. Іспанська класична гітара

16.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

 

Друга подія фестивалю “Bach Contemporary” здивує ще більше, оскільки наша музична подорож  сягатиме теплої та сонячної Іспанії! У виконанні гітариста Андрія Остапенка прозвучать різноманітні твори для класичної іспанської гітари: від старовинних бальних танців до запальних танго та  скерцо!

 

Bach Contemporary. Драма і танець

17.01.2023 / 19:00

Концертний зал Людкевича

 

Бах і трошечки більше. В третій події фестивалю, до Баха доєднаються: Шопен, Дворжак, Брамс, Брамс, Барвінський, Равель, Скорик, Штамм та Монті. А хто до душі Вам?

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-drama-and-dance/

 

4 Пори Року & Christmas Joy

20.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

 

Різдвяні свята – це найкращий і «найтепліший» час року хоча б тому, що ми, як правило, проводимо його із рідними та близькими нам людьми! У цей час забуваються усі щоденні турботи, а дні наповнюються казкою із нотками дитинства!

А як же без наших улюблених “Чотирьох пір року” Антоніо Вівальді? Звучатиме ця оркестрова композиція у транскрипції для скрипки та органа, яку здійснив корифей львівського органного мистецтва і майстер-будівничий Віталій Півнов. 

Скрипка, орган, чудові візуальні картини, що творитимуться в режимі реального часу та поетичні сонети  – чи можна знайти кращий рецепт для незабутнього зимового вечора?! Візуалізує музичні картини художниця Ольга Куц.

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-contemporary-four-seasons-christmas-joy/

 

Bach & Rock Organum

22.01.2023 / 18:00

Концертний зал Людкевича

 

Орган, фортепіано, вокал, ударні та камерний оркестр об’єднаються під орудою Сергія Лихоманенка – українського музиканта, дириґента і продюсера.

Епохальні хіти, які на стадіонах щоразу здіймають в повітря мільйони рук в єдиному пориві, точно не залишать часу для нудьги! Ми впевнені, що ця подія залишить незабутні й яскраві спогади про перші дні 2023 року!

 

Квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/bach-rock-organum-2023/

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...