Музичні Діаманти Романтизму

The event that is impossible to leave without attention.

The concert that will not leave you indifferent.

The music that will touch your soul.

We invite you to explore the wonderful worlds born and incarnated in the works of the three genius romanticists - Samuel Barber, Jean Sibelius, and Robert Shuman. Different countries, different times and different fates; yet the differences were overpowered by the evergoing love for music.

П’ятниця 02.11.2018 / 19:00

Концертний зал ім. С. Людкевича

70-130

Абонементи діють

Опис

Для вас звучатимуть:

Увертюра до комедії «The School for Scandal» («Школа скандалу») – перший твір Семюеля Барбера для повного оркестру.

Коли весь музичний світ захоплюється модернізмом. Коли композитори намагаються знайти нові гармонії та експериментують із ритмами, Семюель Барбер продовжує найкращі традиції епохи романтизму. Він вперто йде власним шляхом, не зважаючи на критику і насмішки. І досягає феєричного успіху.

Увертюра до комедії «Школа скандалу» – блискуча і влучна. Точно передає настроєві півтони, що їх втілив у своїй соціальній комедії драматург Річард Шерідан. Молодий композитор так тонко бавиться змінами темпу і динаміки, так легко переказує мовою музики складні і глибокі історії.

Концерт для скрипки з оркестром ре-мінор – єдиний твір для скрипки Яна Сібеліуса.

Композитор завжди мріяв про кар’єру скрипаля. Та через хворобу не судилося. Всю свою любов, всю печаль і ніжність Сібеліус відтворює у геніальному творі, що мають за честь виконувати найвидатніші маестро світу. Один із критиків після прем’єри Концерту, порівняв цю музику із «скандинавськими зимовими пейзажами, на яких художники шляхом витонченої гри білого на білому досягають рідкісного, часом гіпнотичного і потужного впливу».

Симфонія №2 до-мажор Роберта Шумана. Епічний гімн нескореності людського духу.

Все життя Шумана – це виклик. Це боротьба із суспільними упередженнями, із соціальною нерівністю і, найперше, з власними демонами. Все це блискучий романтик втілив у грандіозній симфонії, присвяченій перемозі людської волі.

2 листопада о 19.00 «Музичні Діаманти Романтизму» для вас виконають  Анна Решняк – скрипка, Львівський філармонічний оркестр під керівництвом маестро Тараса Криси.

Поділитись