Маратон пам’яті Героя України

03.07.2019
Опис

29 червня минула третя річниця із дня трагічної загибелі Василя Сліпака, українського оперного співака, соліста Паризької опери, кавалера орденів «Золота Зірка» та ордену «За Мужність І ступеня», добровольця, волонтера та громадського діяча. Саме цього дня у Львові стартував ІІІ Відкритий міжнародний музичний маратон пам’яті Героя України, який отримав назву «Тиха музика для роздумів». Подія об’єднала чимало міст і локацій в Україні, Франції, США та тривала чотири дні.

Розпочався маратон Поминальною Літургією в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та Поминальною молитвою й посвяченням пам’ятника Василю Сліпаку на Личаківському кладовищі.

30 червня у Львівській національній філармонії відбувся концерт, програму якого склали композиції сучасних українських композиторів Валентина Сильвестрова та Богдани Фроляк. До події долучились також знані музиканти: Наталія Половинка, Владислав Тлущ, Марко Комонько, Вероніка Педорич, Ярослав Мигаль, Дмитро Олійник, Назар Кравчук та Йожеф Ермінь.

Окрім Львова, події пам’яті Василя Сліпака відбулись у Лє-Ренсі (Франція), Чернівцях, Дніпрі, Нью-Йорку, Юзесі (Франція), Білій Церкві, Тернополі, Хмельницькому, Маріуполі, Харкові, Івано-Франківську, Парижі. Завершився маратон 2 липня у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України імені П. Чайковського у Києві концертом «Валентин Сильвестров: Простір Пам’яті».

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...