Участь INSO-Львів у заключному концерті фестивалю Altmark Festspiele

05.09.2019
Опис

Згідно запрошення оргкомітету фестивалю Altmark Festspiele (Німеччина) в особі інтенданта п. Райнгарда Зеєгафера артисти Молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» відвідали м. Зальцбург (Німеччина) з 28 серпня по 1 вересня 2019 року з метою участі в заключному концерті фестивалю Altmark Festspiele 31 серпня 2019 р. з монументальним та масштабним твором Артура Онеггера «Жанна Д’Арк на вогнищі».

Фестиваль є масштабною щорічною подією –  візитною карткою культурного життя регіону Альтмарк на півночі федеральної землі Саксонія-Анхальт, що триває впродовж травня – вересня з концертами в різноманітних локаціях та приймає відомі колективи та солістів з різних країн світу.

Вже традиційно заключний концерт фестивалю відбувся в головному соборі м. Зальцведель – Церкві Св. Марії (Marienkirche Salzwedel). Для постановки цієї ораторії диригент та інтендант фестивалю Маестро Райнгард Зеєгафер зібрав блискучу міжнародну команду музикантів та акторів: Майке Дросте (роль Жанни Д’Арк), Міхаель Ротшопф (роль брата Домініка), Йохен Ковальські (Поркус), Мартен Кребс (чтець), Йорг Хемпель (чтець, бас баритон), Юлія Софі Вагнер (сопрано), Марія Луіза Дрессен (сопрано), Ельвіра Дрессен (альт), Андре Хамасмі (тенор), Бруно Перро (виконавець на унікальному інструменті Ondes martenot, Франція), учасники Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик», Філармонійний хор м.Брно (Чехія).

Виступ пройшов з великим успіхом при повному аншлагу. Публіка віддячила музикантам бурхливими оплесками, що не вщухали понад 10 хвилин після того, як пролунав останній акорд. Концерт мав великий резонанс в місцевих ЗМІ, які, дали високу оцінку оркестру.

Майке Дросте (роль Жанни Д’Арк) про співпрацю з оркестром з України:
“Це чудова співпраця. Я люблю об’єднувати світ та людей. І це, що також робить Жанна Д’Арк”.
 
Міхаель Ротшопф (роль брата Домініка) – відомий актор в Німеччині та Австрії:
“Це дуже цікава співпраця, тому що музиканти надзвичайно сконцентровані, вони відчувають один одного, моментально і чітко настроюються, і вони завжди перебувають в доброму настрої. Цей оркестр просто фантастичний!”

Нижче наведено матеріали з німецьких інформаційних онлайн та друкованих ресурсів про цю подію:

https://www.altmarkfestspiele.de/

https://www.volksstimme.de/lokal/salzwedel/kultur-dramatisch-und-emotional

 

 

 

Поділитись


Популярне

22.01.2024 Концерти

VIII Різдвяний благодійний фестиваль коляди та духовної пісні відкрив ансамбль «Високий Замок»

У неділю, 21 січня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Академічний інструме...

05.11.2023 Анонси

Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львівської філармонії вирушив у гастрольне турне Нідер...

Традиційно наприкінці року Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів Львів...

07.11.2023 Концерти

До 45-річчя творчої діяльності Мар’яна Шуневича

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та п...