Агата Кілар-Длугож

Загальна інформація

Агата Кілар-Длугож є польською флейтисткою, випускницею курсів для солістів Вищої Школи Музики і Театру у Мюнхені (Німеччина), а також пост-магістерської освіти у Вищій школі Музики у Веймар (Німеччина) та у Єльскому Університеті у Нью-Хевен (США). Вона закінчила Музичну Академію у Кракові (Польща) із відзнакою. Завдяки отриманню стипендії Ерасмус, вона також вдосконалювала свої навички у Вищій школі Музики та Театру у Ляйпцигу (Німеччина) та на численних майстер-класах з флейти.

Вона є переможницею польских та міжнародних конкурсів для флейтистів, зокрема вона стала фіналісткою 10го Міжнародного Конкурсу імені Фрідріха Кулау в Ільцені (Німеччина), отримала друге місце на 4му Міжнародному Конкурсі Флейтистів Internazionale Premio у Падуя (Італія), друге місце (перше не було призначене) та особливу відзнаку на 4му Міжнародному Конкурсі Флейтистів Interpretazione Flautistica у Овада (Італія). Також вона була фіналісткою та отримувачем особливого призу на 11му Міжнародному Конкурсі Флейтистів у Тімішоара (Румунія), та посіла третє місце на 6му Міжнародному Конкурсі Леонардо де Лоренцо у Віджано (Італія).

Вона є активною солісткою та виконавцем камерної музики як у Польщі, так і поза її межами. Агата неодноразово приймала участь у якості першого виконавця концертів, що були присвячені їй польскими та іноземними композиторами (Павел Мікєтін, Гражина Пстроконська-Навратіл, Петро Мосс, Єжи Корновіч, Павел Лукашевськи), що транслювалися провідними радіо-станціями. Вона робила численні записи для радіо та звуко-записних архівів. Вона була першою флейтою у Баварському Симфонічному Оркестрі та працювала для Мюнхенського камерного оркестру у Мюнхенській Колегії Баха в Німеччині. Працювала під керівництвом таких диригентів як Зубін Мехта, Марісс Янсонс, Сер Колін Девіс, Яцек Каспшик, Єжи Максимюк, Агнєшка Дучмал та Гельмут Ріллінг.

Протягом багатьох років, вона була стипендіатом Фаундації Ієгуді Менухіна “Жива Музика Зараз” (Live Music Now). Отримала багато призів та стипендій за її неймовірні досягнення, серед яких можна зазначити визнання від Коміссії Фулбрайт, стипендій та програм обміну DAAD та KAAD, “Всі Флейти Плюс”, Юні Музиканти (JMI), Топ Вінд, та музичний фонд Цюріх. Вона була відзначена Призом Маршала Підкарпатського воєводства за надзвичайні досягнення в сфері виконавської творчості, так само як у промоції і збереженні культури. Вона була переможцем стипендіатської програми Міністерства Культури “Млода Польська” (Молодь Польщі).

Агата викладає у багатьох магістерських програмах. Отримала докторську ступінь з музичних мистецтв (художньо-інструментальні дослідження) у 2013.

 

Поділитись