Володимир Кнорозок – фортепіано (Україна)

Загальна інформація

Володимир Кнорозок – піаніст

Вихованець Київської піаністичної школи. Народився в музично-творчій родині. Мати – Любов Кнорозок, відома українська співачка, меццо-сопрано.

Закінчив Київське музичне училище ім.Р.Гліера (клас О.Орлової),

Закінчив Київську консерваторію (клас проф. І.Рябова) та аспірантуру (клас Р. Голубєвої та Н.Козіної).

Концертмейстер Національної філармонії України з 1981 року.

Виступав з концертами у Франції, Польші, Великій Британії, Фінляндії, Литві, Латвії, Білорусії, Грузії, Вірменії, Туркменістані, Узбекістані, Киргизії, Казахстані, від Марселя до Владивостоку.

Володимир Кнорозок брав участь у різноманітних музичних фестивалях: «Контрасти» (Львів), «Прем‘єри сезону», «Музика молодих», «Київ Musiс Fest» (Київ), «Dimensions” (Лондон). Як концертмейстер працював на міжнародних вокальних конкурсах у Франції, Англії та Україні та на фестивалях української музичної культури в Парижі, Тбілісі, Єревані, Ташкенті

З 1984-го року працював з Валерієм Буймистером (зокрема, підготував із ним концерт на здобуття Шевченківської премії, 2000 рік).

Вперше в Україні в ансамблі з В.Буймистром були виконані вокальні твори Ю.Мейтуса, Ю.Шевченка, В.Шумейка, Я.Верещагіна, М.Скорика; зі скрипалем Д.Ткаченко – Станковича, зі співаком Р.Страховим – Ю.Іщенка. За його участі було записано понад 50 творів сучасної та класичної української і світової музики, музичні фільми на радіо та телебаченні.

Серед інших  солістів – Любов Кнорозок, Ольга Басистюк, Наталія Дацько, Стефанія Довгань, Василь Савенко, Каріна Кондрашевська, Ольга Чубарева та інші. Також грав чисельні концерти з Володимиром Бесфамільновим (баян), Остапом Шутком (скрипка), Мирославою Сіренко (флейта), Артемом Полуденним (віолончель), Андрієм Остапенком (гітара) та багатьма іншими.

Основні  музичні вподобання – барокко, класицизм, українська музика від 19 століття і до сьогодення. Пропагує вокальну творчість М.Лисенка, Б.Лятошинського, солоспіви Г.Майбороди, Ю.Рожавської, М.Дремлюги, Б.Фільц, І.Кириліної, Я.Верещагіна, Ю.Іщенка…

Створює авторські програми в Національній філармонії України, а також спільні проекти з численними відомими виконавцями та молодими музикантами.

 

Поділитись